کد خبر: 619571
تاریخ انتشار :

خبر بد برای نانواها + جزییات

به گفته اسفنانی، تاکنون موضوع افزایش نان تصویب نشده اما برخی نانوایان قیمت را افزایش دادند که تخلف بوده و پرونده برای رسیدگی در این زمینه تشکیل شده است.

خبر بد برای نانواها + جزییات
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

اکنون بیشترین تخلف در صنف نان، کم فروشی و گرانفروشی است و بسته به میزان تخلف، واحد صنفی ۲ تا چهار برابر در مرحله اول جریمه می‌شود.

خبر بد برای نانواها

محمدعلی اسفنانی اضافه کرد: به تدریج در صورت تداوم و تکرار تخلف، امکان پلمب واحدهای متخلف وجود دارد که البته این موضوع بازدارنده نیست.

وی افزود: در برخورد با تخلفات ما نیز باید به ارتکاب تخلف اعتقاد داشته باشیم اما زمانی که می‌دانیم شرایط مطلوب نیست، برخوردها هم قابل توجه نیست.

به گفته اسفنانی، تاکنون موضوع افزایش نان تصویب نشده اما برخی نانوایان قیمت را افزایش دادند که تخلف بوده و پرونده برای رسیدگی در این زمینه تشکیل شده است.

خبر بد برای نانواها + جزییات

وی با تاکید بر اینکه تاکنون مصوبه‌ای مبنی بر افزایش قیمت نان نداشتیم، افزود: طبق آخرین اطلاعات، اتحادیه نانوایی‌ها آنالیز قیمت تمام شده نان با توجه به مولفه‌های تاثیرگذار از جمله دستمزد کارگر، هزینه حمل و نقل، حامل‌های انرژی، اجاره بها و سایر هزینه‌ها را تهیه کرده و در اختیار سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان قرار داده تا قیمت نهایی پیشنهادی به ستاد تنظیم بازار ارائه شود.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان تهران گفت: سال ۹۷ قیمت نان افزایش یافت اما از چهار سال قبل قیمت نان افزایش نداشته در حالی که در این مدت تورم و سایر مولفه های تاثیرگذار در قیمت‌گذاری افزایش بسیار داشته است.

اسفنانی اظهار داشت:‌ اینکه اکنون بعد از چند سال یکباره قیمت نان افزایش یابد برای مردم قابل تحمل نیست زیرا قدرت خرید مردم افزایش نیافته است و شاید بهتر بود سالانه و به تدریج با توجه به نرخ تورم و سایر مولفه‌ها نرخ نان تعیین می شد تا فشار کمتری به مردم وارد شود.

معاون سازمان تعزیرات حکومتی اظهارداشت: نان قوت غالب مردم و برای بسیاری از خانواده‌ها مهمترین قلم سفره است و در نرخ جدید بعد از چند سال حداقل این است که قیمت نان ۳۰ درصد افزایش یابد که این میزان افزایش قیمت، مردم را تحت فشار قرار می‌دهد.

اسفنانی اضافه کرد: اگر دولت بنا دارد تا قیمت نان افزایش نیابد هم باید تمهیدی بیاندیشد تا نحوه پرداخت یارانه مدیریت شود.

نانوایان تحت فشارند

رییس اتحادیه نان سنتی با بیان اینکه آرد فقط حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد در قیمت تمام شده نان اثر دارد و ۷۵ تا ۸۰ درصد قیمت تمام شده نان را سایر هزینه های تولید تشکیل می دهد، گفت: مشکل اینجاست که برخی از مسئولان تصور می کنند چون آرد گران نشده نان هم نباید گران شود؛ در صورتی که آرد سهم کوچکی در هزینه های تولید نان دارد و افزایش هزینه های دستمزد، حق مسکن، مزایا، کرایه و خمیر مایه از ابتدای سال بایستی در نظر گرفته شود.

خبر بد برای نانواها + جزییات

بیژن نوروز مقدم با بیان اینکه ۱۰ ماه از ابتدای سال جاری و ۱۶ ماه از آخرین نرخ گذاری نان گذشته و به جز قیمت نان و درآمد نانوایی ها هیچ کالا و دستمزدی ثابت نمانده است، گفت: این ثبات در کنار افزایش هزینه های تولید، نانوایان را تحت فشار قرار داده و معضلات بسیاری برای آنها ایجاد کرده است؛ به طوری که درآمد نانوایی ها پاسخگوی هزینه های آنها نیست.

وی ادامه داد: برای مثال کل فروش یک نانوایی بربری با قیمت رسمی نان ۱۰۰۰ تومانی در یک روز یک میلیون تا یک میلیون و ۱۰۰ هزارتومان است. چگونه یک نانوایی با هزینه دستمزد چندین کارگر، آب، برق، گاز و مسائل مربوط به کرونا می تواند با این درآمد ادامه دهد؟

به گفته او ابتدای امسال حقوق کارگران ۲۶ درصد، حق مسکن ۲۰۰ درصد و مزایای قانونی ۳۰۰ درصد افزایش یافت. کرایه حمل امسال با ۶۰ درصد افزایش همراه شد. سال گذشته هرکیسه ۱۰ کیلویی خمیرمایه ۱۷۰ هزارتومان بود ولی در حال حاضر به ۳۷۰ هزارتومان رسیده است. با این هزینه ها یا نانوا باید به نحوی نانوایی را سرپا نگه دارد و نان را گران کند یا اینکه بایستی کارش را تعطیل کند که اجازه تعطیلی هم به آنها داده نمی شود، زیرا با قوت غالب مردم سرو کار دارند.

 

 

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    پیشنهاد ما

    دیگر رسانه ها