باقیمانده سود سهام عدالت کی واریز میشود؟ +جزئیات جدید
مدیر سیستمهای تسویه و پرداخت شرکت سپرده گذاری مرکزی گفت: مرحله دوم واریز سود سهام عدالت سال ۹۸ تا پایان ماه رمضان واریز میشود.
سهام عدالت صفحه ای در فضای مجازی ندارد. سهام عدالت مختص به قشر خاصی نمی باشد.سهام عدالت در زمان دولت احمدی نژاد برای مردم در نظر گرفته شد.سهام عدالت در ابتدا سهم 1000000 میلیون تومانی بود که با گذشت زمان تبدیل به 500 واحد سهم شد. سهام عدالت در ابتدا قابل فروش نبود.
حسین قَشمی درباره واریز سود سهام عدالت سال 98 به حساب مشمولان افزود: به محض واریز سود 36 شرکت سرمایه پذیر, 50 درصد باقیمانده سود مصوب تا پایان ماه رمضان به حساب سهامداران واریز میشود.
وی اضافه کرد: از 49 میلیون سهامدار عدالت، در مرحله نخست، سود سهام عدالت سال 98 به حساب حدود 43 میلیون نفر واریز شد.
قشمی با اشاره به اینکه افرادی که سود مرحله نخست را دریافت نکرده اند سریعا مشکل را برطرف کنند ادامه داد: بدلیل نقص اطلاعات از جمله شماره شبا و شماره همراه و ... سود به برخی از سهامداران واریز نشد.
وی گفت: برخی از سهامداران هم مشکلاتی در حساب بانکی خود دارند و همین مسئله باعث شد تا سود نزد بانک باقی بماند تا سهامدار برای رفع آن اقدام کند.
قشمی افزود: سهامدارانی که مرحله نخست سود سهام عدالت سال 98 برای آنها واریز نشده است هر چه سریعتر برای رفع مشکل اقدام کنند تا در مرحله دوم واریز سود با مشکل مواجه نشوند.
مدیر سیستمهای تسویه و پرداخت شرکت سپرده گذاری مرکزی گفت: افرادی که در مرحله نخست سود دریافت نکرده اند میتوانند در سایت سجام ثبت نام کنند ضمن اینکه از طریق سامانه سهام عدالت sahamedalat.ir، شماره شبای صحیح حساب بانکی خود را تصحیح کنند.
قشمی ادامه داد: همچنین سهامداران میتوانند با شماره 1569 تماس بگیرند و دلیل عدم واریز سود سهام عدالت را جویا شوند و اقدام به تصیحح اطلاعات کنند.
وی تصریح کرد: لینکهای رایگان ثبتنام و احراز هویت در سامانه سجام بر روی سایت سپرده گذاری مرکزی موجود است.
قشمی افزود: در مرحله نخست واریز سهام عدالت, 4 پرتفوی پر تکرار یک میلیون تومانی، 532 هزار تومانی، 492 هزار تومانی و 452 هزار تومانی داشتیم که مبلغ واریز سود به آنها متفاوت بود بطوریکه به سهام عدالت یک میلیون تومانی، حدود 180 هزار تومان، سهام عدالت 532 هزار تومانی, 98 هزار تومان، سهام عدالت 492 هزار تومانی, 91 هزار تومان و سهام عدالت 452 هزار تومانی, 84 هزار تومان واریز شد.
وی بیان کرد: در مجموع در مرحله نخست، حدود 4 هزار میلیارد تومان سود سهام عدالت سال 98 واریز شد و به محض دریافت سود از شرکت ها، مرحله دوم نیز واریز میشود.
قشمی تاکید کرد: در پرتفوی سهام عدالت, 36 شرکت وجود دارد و حدود 29 شرکت در سال 98 سود ده بودند و به محض واریز سود به حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی، سود به حساب سهامداران واریز میشود.
مدیر سیستمهای تسویه و پرداخت شرکت سپردهگذاری مرکزی ادامه داد: در مرحله نامهنگاری با شرکتها هستیم که سود مرحله دوم را هم هرچه سریعتر واریز کنند.
مراحل دریافت کارت اعتباری سهام عدالت (۱۱ مرحله)
بر این اساس نکات زیر برای اطلاع بیشتر سهامداران عدالتی که تمایل به دریافت کارت اعتباری دارند، ارائه میشود:
۱. متقاضیان دریافت کارت اعتباری در گام اول باید با ثبت نام در سامانه سجاد احراز هویت شوند که این فرآیند به صورت غیرحضوری قابل انجام است.
۲. پس از ارائه درخواست به بانکها و دریافت کارت اعتباری، افراد میتوانند با مراجعه به فروشگاههای مشخص شده، اقدام به خرید تا سقف در نظر گرفته در کارت اعتباری خود کنند.
۳. ضمانت این کارتهای اعتباری، برگههای سهام عدالت است و نیازی به سایر مدارک جهت ضمانت و توثیق کارت نیست. به عبارت دیگر جایگزین ضامن در این پروسه برای دریافت کارت اعتباری، مانده اوراق سهام عدالت افراد است.
۴. سهامداران برای احراز شرایط دریافت کارتهای اعتباری به هیچ عنوان نیاز به مراجعه حضوری با بانکها مراجعه ندارد و تمامی فرایندهای لازم در این زمینه به صورت غیرحضوری و الکترونیکی انجام میشود.
۵. میزان اعتبار این کارتها برای خرید، ۵۰ درصد ارزش سهام عدالت افراد میباشد.
۶. چنانچه سهامداران نتوانند به تعهدات خود در قبال بازپرداخت مبالغ کارتهای اعتباری عمل کنند، سهام عدالت آنها توسط بانک به فروش میرسد. این در حالی است که در صورت بازپرداخت اقساط این کارتها توسط افراد به شکل منظم، اصل سهام آنها که در وثیقه است، باقی میماند و عوایدی مانند سود سالیانه، حضور در مجمع و حق رأی متعلق به سهامدار عدالت پابرجا بوده و توسط سهامداران عدالت قابل استفاده خواهد بود.
۷. اگر سهامداران توانستند تا یک ماه مبلغ را به بانک بازگردانند، این مبلغ قرضالحسنه خواهد بود، اما اگر از یک ماه عبور کرد و مبلغ را پرداخت نکردند، این اعتبار به تسهیلات سه ساله تبدیل خواهد شد.
۸. در حال حاضر دو بانک ملی و تجارت به صورت الکترونیکی به سهامداران عدالت، کارت اعتباری ارائه میدهند. برای دریافت این کارت نیاز به مراجعه حضوری نیست و درخواست به صورت الکترونیکی به همراه مدارک ارسال میشود و تا سه روز دیگر کارت اعتباری برای سهامداران صادر خواهد شد.
۹. تمهیداتی در نظر گرفته شده تا در صورت امکان از کارت اعتباری فیزیکی استفاده نشود و خریدها از طریق کیوآرکد (QR) انجام شود.
۱۰. نرخ سودی که برای این کارتهای اعتباری در نظر گرفته، ۱۸ درصد است، اما اگر مصرفکننده این کارتها تا آخر هر ماه مبلغ کارت را تسویه کند، هیچ سودی از او هم گرفته نمیشود.
۱۱. افرادی که از طریق بانک ملی اقدام میکنند باید به "سامانه ایوا" و افرادی که از طریق بانک تجارت اقدام میکنند باید به "سامانه زمرد" مراجعه کرده، و مراحل احراز هویت را در آن سپری کنند. مدارک مورد نیاز بارگذاری، شناسنامه و کارت ملی است که اگر سیمکارت به نام افراد باشد بلافاصله شماره تأیید، پیامک میشود که این شماره باید در سامانه ثبت شود. پس از آن سامانه مذکور به شرکت سپردهگذاری مرکزی لینک میشود و مراحل بعدی صدور کارت اعتباری برای متقاضی انجام خواهد شد.