خبر جدید درباره مسکن ملی/ متقاضیان مسکن ملی بخوانند + جزئیات مهم
معاون مسکن و ساختمان با اشاره به اینکه واجدان شرایط دریافت تسهیلات مسکن ارزانقیمت ثبت نام شدگان طرح اقدام ملی مسکن و دهکهای یک تا ۳ درآمدی هستند، گفت: واجدان شرایط از سوی وزارت راه به بانک رسالت معرفی میشوند.
مسکن ملی در سال های اخیر با افزایش قیمت رو به رو بوده است. مسکن ملی از زمان احمدی نژاد ساخته شد. مسکن ملی به منظور کاهش قیمت خانه ساخته شد . مسکن ملی ساخته شد تا افراد کم درآمد جامعه امکان خانه دار شدن برایشان محیا شود.مسکن ملی با طرح جدید وام مکسن امکان خانه دار شدن را راحت تر کرده است.
محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان در مراسم امضای تفاهمنامه احداث ۵۰ هزار واحد مسکونی ارزان نرخ بین وزارت راه و شهرسازی و بانک قرضالحسنه رسالت، گفت: این تفاهمنامه نخستین تفاهمنامهای است که به شیوه قرضالحسنه در کشور برای تولید مسکن به امضا میرسد.
معاون مسکن و ساختمان ادامه داد: ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات کم بهره با سود ۴ درصد به متقاضیان واجد شرایطی که جزو دهکهای کم درآمدی یک تا سه هستند از سوی بانک رسالت پرداخت میشود. ساز وکار به این ترتیب است که اسامی واجدان شرایط از سوی وزارت راه و شهرسازی به بانک رسالت معرفی میشود. افرادی در این طرح میتوانند مشارکت داشته باشند که در سامانه طرح اقدام ملی مسکن ثبت نام کردهاند و جزو دهکهای یک تا ۳ درآمدی هستند.
محمودزاده افزود: در عین حال بخشی از افرادی که مشمول این تفاهمنامه میشوند جزو افرادی هستند که عضو باشگاه بانک رسالت هستند.
وی توضیح داد: در خصوص نحوه اجرای این طرح ۸ ماه مطالعه شد و امروز ۱۲ اسفند با امضای تفاهمنامه گام نخست آن اجرایی و عملیاتی شد.
محمودزاده تصریح کرد: نحوه اجرای این تفاهمنامه در قالب بخشنامهها در اختیار بانک رسالت قرار داده شده است.
گفتنی است، در این تفاهمنامه مقرر شده است تا به ۵۰ هزار نفری که جزو دهکهای کمدرآمدی جامعه هستند (دهکهای یک تا ۳) ۱۵۰ میلیون تومان وام قرضالحسنه با کارمزد ۴ درصد تعلق بگیرد که در اجرای این طرح، خانوارهای کمدرآمد تازه ازدواجکرده و سرپرست خانوارهایی که دارای ۳ فرزند و بیشتر هستند، در اولویت هستند.
بر اساس اعلام وزارت راه و شهرسازی، اسامی افرادی که در اولویت دریافت این وامها و مشارکت در این طرح هستند از سوی معاونت مسکن و ساختمان به بانک اعلام و معرفی خواهند شد. مدت زمان اجرای این تفاهمنامه ۳ سال و مدت بازپرداخت تسهیلات قرضالحسنه ۵ سال تعیین شده است.
احمد اصغریمهرآبادی معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در خصوص تازهترین وضعیت طرح اقدام ملی مسکن و تامین زمین برای متقاضیان طرح، گفت: از بیش از یک میلیون متقاضی طرح اقدام ملی مسکن، ۳۰۰ هزار نفر واجد شرایط شناخته شدند که در مراحل بعدتر این تعداد به ۱۸۲ هزار نفر واجد شرایط نهایی کاهش یافت.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: از پذیرفتهشدگان نهایی نیز تاکنون تعداد ۱۱۳ هزار نفر وجه واریز کردند که این تعداد عمدتا به عنوان متقاضیان موثر شناخته میشوند.
مهرآبادی با اشاره به اینکه سازمان ملی زمین و مسکن برای تمامی متقاضیانی که واریز وجه کردند به جز ۳ هزار نفر زمین تامین کرده است، گفت: با استانها رایزنی شده است و برای تعدادی که باقی مانده است زمین تامین خواهد شد. در هفتههای آتی به تعداد افرادی که پول واریز کردهاند اراضی اجرای طرح اقدام ملی مسکن تامین خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه سازمان ملی زمین و مسکن برای ۲۶۰ هزار واحد مسکن ملی زمین در اختیار دارد، توضیح داد: برخی از اراضی در مکانهایی واقع شدهاند که فعلا متقاضی ندارد.
به گفته معاون وزیر راه و شهرسازی، سازمان ملی زمین و مسکن به جهت اهمیت موضوع تکمیل و بهرهبرداری از واحدهای مسکونی ملی یکی از اعضای هیات مدیره سازمان ملی را مسئول تامین زمین طرح اقدام ملی مسکن کرده است تا به این کار در تمامی استانهای کشور سرعت دهد.
قیمت اوراق گواهی حق تقدم استفاده از تسهیلات مسکن در معاملات امروز سه شنبه ۵ اسفند فرابورس در کانال ۵۰ هزار تومانی در نوسان بود و نمادهای مختلف زیرمجموعه تسه از ۵۱ تا ۶۰ هزار تومان به فروش رسید.
تسه ۹۹۱۱ (اوراق مسکن بهمن امسال) با عرضه بیش از ۴۶ هزار برگه در قالب ۱۵۵۵ فقره معامله، بیشترین تقاضای خرید را داشت؛ نرخ این برگهها از ۵۵ تا ۵۹ هزار و ۱۶۴ تومان و با میانگین قیمتی ۵۸ هزار و ۱۶۹ تومان تعیین شد.
تسه ۹۹۱۰ (اوراق مسکن دی ماه امسال) نیز با فروش بیش از ۹ هزار برگه در قالب ۳۵۶ فقره معامله، یکی از پُرتقاضاترین اوراق تسهیلات مسکن در معاملات امروز فرابورس بود میانگین نرخ این برگهها نیز ۵۹ هزار و ۵۱۱ تومان بود که نسبت به دیروز ۲۳ صدم درصد ارزانتر فروخته شد.
تسههای ۹۹۰۸ و ۹۹۰۹ (اوراق مسکن آبان و آذر امسال) نیز با فروش به ترتیب ۸ هزار و ۷۰۰ و ۶ هزار برگه از نمادهای پُرفروش در معاملات امروز اوراق تسهیلات مسکن محسوب میشوند متوسط نرخ این دو نماد نیز به ترتیب ۵۸ هزار و ۸۴۸ تومان (با رشد ۳.۲۱ درصد نرخ نسبت به دیروز) و ۵۹ هزار و ۱۹۱ تومان (با رشد ۲.۶۱ درصد نرخ نسبت به دیروز) برآورد شده است.
سایر نمادهای تسه نیز با استقبال نسبتاً مناسبی مواجه شده و سبب شد تا به جز ۳ نماد، در سایر نمادها، بازار امروز اوراق تسهیلات مسکن در روز سرخ پوشی کل بازار و افت ۲۷ هزار واحدی شاخص کل، سبزپوش شود.
به نظر میرسد بهبود نسبی بازار خرید و فروش مسکن همزمان با ثبات قیمتها در روزهای اخیر، از دلایل افزایش استقبال از خرید اوراق تسهیلات مسکن باشد.
هزینه دریافت وام مسکن ملی؛ ۲۷.۵ میلیون تومان
با توجه به مهلت طرح اعطای تسهیلات مسکن از سوی تنها بانک تخصصی بخش مسکن با استفاده از عدم نیاز به خرید اوراق که تا ۲۲ بهمن امسال در جریان بود، درحالحاضر متقاضیان دریافت وام ۲۴۰ میلیون تومانی مسکن زوجین از محل اوراق تسهیلات، میبایست ۴۸۰ برگه از این اوراق را خریداری کنند که با در نظر هر برگه ۵۸ هزار تومان (به طور میانگین)، ۲۷ میلیون و ۴۸۰ هزار تومان هزینه دریافت تسهیلات مسکن زوجین خواهد بود.
همچنین برای دریافت تسهیلات ۱۴۰ میلیون تومانی مسکن فردی از محل اوراق تسهیلات مسکن، متقاضیان میبایست ۲۸۰ برگه ۵۸ هزار تومانی خریداری کنند که هزینه نهایی دریافت این وام مسکن، ۱۶ میلیون و ۲۴۰ هزار تومان خواهد شد.
محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی ضمن تبریک ۵ اسفند روز مهندس، برخی از اقدامات دولت را در راستای وظیفه اجتماعی مهندسان در کیفیت دادن به ساختوساز برشمرد.
معاون مسکن و ساختمان با اشاره به اینکه اساس و بنیاد خانواده و زندگی اجتماعی را مسکن و ساختمان و موضوعات مرتبط با مهندسی تشکیل میدهد، گفت: وزارت راه و شهرسازی در موضوع نظام مهندسی، به منظور کیفیت بهبود خدمات مهندسی اصلاح قانون نظام مهندسی ساختمان را که ۲۵ سال از تصویب آن میگذرد بازنگری کرد که این بازنگری به همراه آسیبشناسی و بررسی مشکلات موجود در حوزه ساختوساز بوده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: کمبودها و کاستیها در قانون و آییننامه احصا شده و در خصوص نکات پنهان آن بررسی لازم انجام شد. اقداماتی که وزارتخانه در این حوزه انجام داد ارسال لایحه اصلاح قانون نظام مهندسی به دولت ارسال و اصلاح مفادی از آیین نامه است.
محمودزاده اصلاح ابلاغیه آیین دادرسی برای شوراهای انتظامی و موضوع اصلاح ساختار دفاتر حقوقی برای ارائه خدمات و پاسخگوبودن را از دیگر نکات در حوزه زیربنایی مهندسی در کشور برشمرد و توضیح داد: بازنگری تمامی بخشنامههای قانون نظام مهندسی منطبق با شرایط جدید در حال انجام است. همچنین، کلیات ایجاد مهندسی ترافیک و این مبحث در شورای تدوین مقررات ملی ساختمان به تصویب رسید که اینکار به منظور ایجاد کیفیت انجام شد.
وی تربیت نیروی متخصص را از دیگر راهکارهای دولت برای بهبود شرایط مهندسی در کشور عنوان کرد و گفت: برای نخستین بار در آزمون آتی پروانههای تخصصی در حوزه مهندسی صادر میشود. در شرایط فعلی تمامی پروانههای مهندسی پروانههای عمومی هستند و فرقی نمیکند نوع ساختمان چیست. بدین معنا، همه مهندسان بر اساس گروه یا پایهای که دارند میتوانند خدمات انجام دهند. در حالیکه ساختمان با شرایط ویژهای که دارد نیازمند پروانه تخصصی بوده و این کار در حال انجام است.
به گفته محمودزاده، با صدور پروانه تخصصی برای مهندسان و ترویج آن، مهندسان ترغیب میشوند تا به روز شوند و مطالعات روز را داشته باشند تا بتوانند از این فرصت پیش آمده استفاده کنند. با اینکار خدمات رسانی برای این حوزه، خدمات کاملا تخصصی خواهد بود.
ساختمانهای طرح اقدام ملی مسکن بیمه کیفیت میشوند
معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: بیمه کیفیت ساختمان برای تمامی ساختمانهای طرح اقدام ملی مسکن در مقیاس وسیع از دیگر اقدامات دولت در حوزه مهندسی بوده است که چندی پیش تفاهمنامه آن منعقد و وارد مراحل اجرایی و عملیاتی شد. با اینکار ساختمانهای طرح اقدام ملی مسکن بین ۳ تا ۱۰ سال بیمه میشوند.
محمودزاده از امضای تفاهمنامه وزارت راه و شهرسازی با سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور برای ارائه تخفیف ارائه خدمات مهندسی رایگان و با تخفیف در اجرای طرح اقدام ملی مسکن خبر داد و گفت: مهندسان عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان برای دهکهای یک تا ۳ خدمات رایگان مهندسی در اجرای طرح اقدام ملی مسکن ارائه میدهند که این خدمات برای اقشار میان درآمدی با ۵۰ درصد تخفیف همراه است.
وی افزود: در مقابل وزارت راه و شهرسازی با افزایش ظرفیت خدمات این موضوع را برای مهندسان جبران خواهد کرد که این موضوع باعث میشود تا نرخ تمام شده برای متقاضیان این نوع از مسکن، کمتر شود.
جواد حقشناس معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، عملکرد بنیاد مسکن را در اجرای طرح اقدام ملی مسکن در شهرهای تحتمسئولیت آن بنیاد، توضیح داد.
معاون مسکن شهری بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: طبق برنامه تدوین شده با راه و شهرسازی در شهرهایی که اجرای طرح اقدام ملی مسکن به شکل مستقیم و یا غیرمستقیم برعهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی قرار گرفته است، حدود ۳۵ هزار متقاضی واریز وجوه اولیه خود را انجام دادند. از این تعداد حدود ۱۰ هزار واحد برای متقاضیانی از طرح اقدام ملی مسکن است که یا گروهی و یا انفرادی باید اقدام به احداث واحد مسکن ملی کنند که برای بیش از ۹ هزار نفر قرعهکشی انجام و زمین در اختیار آنها قرار گرفته است. این تعداد در حال گرفتن پروانه ساختمانی هستند و تعدادی نیز موفق به اخذ پروانه ساختمانی شدند و کار ساخت واحدهای خود را آغاز کردهاند.
معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که در اجرای طرح اقدام ملی مسکن با آن مواجه هستیم استقبال و همراهی کم شهرداریهای در صدور پروانه ساختمانی است که اجرای طرح را با کندی مواجه کرده است. بدین معنا که شهرداریها برای اعمال ۵۰ درصد تخفیف برای صدور پروانه ساختمانی استقبال کمی داشتند. هم اکنون تعداد پروانههای صادره ساختمانی هم در انفرادی ساز و هم در گروهی ساز پایین است.
حقشناس توضیح داد: از ۳۵ هزار واحد مسکونی طرح اقدام ملی که تحت مسئولیت مستقیم و یا غیرمستقیم بنیاد مسکن برای احداث قرار دارد، ۱۵ هزار واحد مسکونی باید توسط خود بنیاد مسکن احداث و در اختیار متقاضیان قرار بگیرد. از این ۱۵ هزار واحدی که بنیاد مسکن در طرح اقدام ملی مسکن موظف به احداث مستقیم آن است، تاکنون عملیات ۷ هزار واحد آغاز شده که بخشی از آنها پروانه دریافت و کارگاههای ساختمانیشان تجهیز و مشغول به کار هستند.
به گفته وی، تعداد ۷ هزار واحد مسکن ملی آغاز شده توسط بنیاد در مجموع ۹ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی یادآور شد: در پروژههایی که کار ساخت آغاز میشود متوسط بین ۱۸ ماه زمان میبرد که کار عملیات ساختمانی آنها به اتمام برسد و البته این مدت زمان نیز وابسته به تکمیل آورده متقاضیان در زمان و مهلتی است که تعیین میشود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه برخی از متقاضیان اعلام کردند که توان پرداخت اقساط ساخت مسکن ملی را در ۲۴ ماه ندارند در حال برنامهریزی هستیم تا این مدت زمان به ۳۰ ماه افزایش یابد.
فراهم کردن زمین بهویژه در طرحهای انبوهسازی، نقش مهمی در کاهش نرخ تمام شده ساخت و فروش مسکن دارد. از اینرو دربرنامههایی مانند ساخت مسکن برای دهکهای پایین جامعه، تأمین زمین از طرف دولت است تا مسکن با نرخ ارزان برای این اقشار ساخته شود.
احمد اصغری مهرآبادی، مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در خصوص فراهم شدن زمین برای ساخت مسکن در کشور توضیح داد. مهرآبادی همچنین عوامل اقتصادی را مهمترین دلیل افزایش نرخ زمین عنوان کرد.
زمین بهویژه در چند سال اخیر افزایش نرخ زیادی داشته و عامل اصلی در افزایش نرخ نهایی مسکن بوده است. افزایش نرخ زمین به خاطر شرایط اقتصادی است یا عوامل دیگری در آن دخیل است؟
همانگونه که گفتید در سالهای اخیر یکی از دلایل افزایش نرخ مسکن ناشی از افزایش سهم هزینه زمین در نرخ ساخت است که به طور متوسط در سالهای اخیر نزدیک به ۵۰ درصد در شهرهای کشور بوده است، گرچه در کلانشهرها بیش از این میزان است.
نرخ زمین در مسکن ملی
اما نرخ زمین خود از عوامل مختلفی از جمله ویژگیهای زمین، عوامل برون بخشی و درون بخشی تأثیر میپذیرد. بهعنوان مثال ویژگیهای زمین از قبیل غیر قابل جابهجایی و غیرقابل جانشین بودن آن سبب میشود تا زمین کالایی غیرقابل تولید باشد، ضمن آنکه از منظر توسعه پایدار نیز منبعی است که باید برای نسلهای آینده حفظ شود.
عوامل درون بخشی که عمدتاً مرتبط با نهادههای تولید مسکن هستند، از تورم عمومی اثر میپذیرند و از طریق فشار هزینهها، بر افزایش نرخ تمام شده تأثیر میگذارند.
برخی از مهمترین این عوامل عبارتند از: نرخ سودآوری بخش مسکن، نرخ مصالح ساختمانی، هزینه دستمزد و انتظارات قیمتی. اما حقیقت آن است که افزایشهای جهشوار نرخ زمین و به تبع آن مسکن بیش از همه به اقتصاد کلان و عوامل برونبخشی مربوط میشود که ریشه در ماهیت سرمایهای مسکن دارد و اهم آنها عبارتند از: حجم نقدینگی کشور، نرخ تورم، سپردههای بانکی و تحولات نرخ طلا و ارز و وضعیت بازدهی بازار سهام. قطعاً تأثیرات بخشی از سیاستهای شهری و قوانین و مقررات از قبیل افزایش نرخ زمین ناشی از خدمات عمومی شهرها، ارتقای امتیاز مکانی شهرها، رشد جمعیت شهرها، محدودیتهای قوانین ساختمانی، تأخیر در مقررات کسب مجوز پروانههای ساختمانی و نیز نوع تقاضای ناشی از افزایش درآمد شهروندان و افزایش میزان تقاضای سرمایهای دراین بخش را نیز نمیتوان نادیده گرفت.
مجلس طرحی برای ساخت ۵ میلیون مسکن دارد که در این طرح تأمین زمین رایگان مورد نظر است. مرکز پژوهشهای مجلس هم اعلام کرده تأمین زمین برای ساخت ۵ میلیون مسکن امکانپذیر است. با توجه به برنامههایی مانند ساخت مسکن ملی یا بازآفرینی شهری آیا تأمین زمین برای ساخت این تعداد مسکن مشکلی ندارد؟
در صورت تصویب طرح جهش تولید مسکن که توسط کمیسیون عمران مجلس ارائه شده، سازوکار اجرایی تأمین زمین مورد نیاز اجرای طرح نیز در قالب اجاره ۹۹ ساله درآن پیشبینی شده است که از آن جمله میتوان به استفاده از ظرفیت اراضی دولتی مستعد در توسعه شهرها و همچنین احداث شهرک در اراضی خارج از حریم شهرها یا بهرهبرداری از اراضی مازاد در اختیار سایر دستگاههای دولتی در راستای ماده ۶ قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن اشاره کرد.
آنچه مسلم است این مهم تنها با عزم ملی و مشارکت تمامی دستگاههای تأثیرگذار در امر مسکن کشور امکانپذیر خواهد بود و سازمان ملی زمین و مسکن نیز با تمام امکانات و منابع خود در اجرای این طرح حضور فعال خواهد داشت. لازم به ذکر است براساس تکلیف مشخص شده در پیشنویس قانون به روزآوری طرح جامع مسکن بهعنوان نقشه راه تأمین و تخصیص زمین از مهمترین پیش نیازهای برنامهریزی جهت تحقق اهداف این طرح است.
برای ساختوساز طرح اقدام ملی مسکن یا مسکن محرومان مشکلی در تأمین زمین داریم؟
در اجرای طرح اقدام ملی مسکن که مسکن محرومین نیز بخشی از آن است، تلاش دولت در پوشش حداکثری تقاضای واقعی مسکن است و این سازمان تاکنون به حول و قوه الهی تمامی تلاش خود را جهت تأمین اراضی مورد نیاز به کار گرفته است. البته در برخی شهرها منابع دولتی وجود ندارد که با همکاری معاونت معماری و شهرسازی وزارت متبوع شناسایی اراضی مستعد در دستور کار قرار گرفته است.
درخصوص هزینههای آمادهسازی زمینها، ساخت واحدهای بلندمرتبه و جستوجو برای تأمین زمینهای مناسب ساختوساز در استانها با مسئولان استانی در حال مذاکره هستیم و پیگیریهای لازم برای تحویل اراضی مناسب به بنیاد مسکن از طریق ادارات کل راه و شهرسازی انجام گرفته است.
اولویت ما برای واگذاری اراضی به طرح اقدام ملی از طریق واگذاری ۹۹ ساله است اما برخی زمینها را هم بهصورت فروش اقساطی به متقاضیان واگذار میکنیم. همچنین بر اساس ابلاغ وزیر راه و شهرسازی در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار نفر، اختیارات لازم برای تصمیمگیری در خصوص زمینها برعهده ادارات راه و شهرسازی است. تمام تلاش ما در مجموعه وزارت راه و شهرسازی این است که اتمام پروژهها را تسریع کنیم.
چه میزان زمین در مسکن مهر استفاده شده است؟ در طرح اقدام ملی مسکن چقدر زمین اختصاص یافته است؟
در طرح مسکن مهر به میزان ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکونی هدفگذاری گردیده که برای احداث یک میلیون و ۷۲ هزار واحد مسکونی، زمین توسط دولت تأمین شده و برای بقیه واحدها در قالب خود مالک و توسط اشخاص تأمین زمین انجام پذیرفته است.
پرونده مسکن مهر امسال بسته خواهد شد.از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکونی مهر درحالحاضر بهویژه در اراضی دولتی ۳۹هزار واحد مسکونی نیمه تمام مهر بدون معارض وجود دارد که در دست تکمیل است. در طرح اقدام ملی نیز سازمان ملی زمین و مسکن تا کنون برای ۲۶۰ هزارواحد مسکونی زمین اختصاص داده و برای بقیه واحدهای پیشبینی شده در طرح نیز شهرهای جدید و شرکت بازآفرینی شهری در قالب وظایف محوله خود اقدامات لازم را انجام دادهاند.
روشهای مختلف تأمین زمین در اجرای طرح اقدام ملی مسکن مدنظر قرار خواهد گرفت. اولویت سازمان ملی زمین و مسکن در تأمین زمین اجرای طرح، اراضی دولتی، اراضی ملی یا اراضی موات و همچنین اراضیای است که باید توسط سایر دستگاههای دولتی در اختیار سازمان ملی برای اجرای طرح اقدام ملی مسکن قرار بگیرد.
اما دستگاههای دولتی از تحویل زمین برای ساختوساز استقبال نکردهاند؟
دستگاههای دولتی مکلف هستند اراضی مازاد خود را در اختیار سازمان ملی و وزارت راه و شهرسازی قرار دهند. این موارد در برنامه سازمان ملی زمین و مسکن قرار دارد و همکاران سازمان در تلاش هستند تا توافق با مالکان انجام شود. در این زمینه مالکانی که تمایل دارند در این طرح همکاری کنند از امکانات آنها استفاده میشود. در برخی مناطق نیز زمین باید خریداری شود تا طرح ملی مسکن اجرا شود. در برخی مناطق زمین قابل سکونت وجود ندارد، اما تلاش خواهیم کرد تا از اراضی دولتی که در حریم قرار دارد برای اجرای این طرح استفاده شود.
محمود محمودزاده معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه یکی از شروط ۴ گانه برای ثبت نام مسکن ملی که از ابتدا اعلام شده بود، سابقه ۵ سال سکونت در شهر مورد تقاضا است، گفت: برخی از متقاضیان بدون توجه به سابقه ۵ سال سکونت، نسبت به ثبت نام در شهر مورد تقاضا در طرح مسکن ملی اقدام کردند.
او ادامه داد: این بند از شروط طرح مسکن ملی باعث شد تا برخی از متقاضیان در مراحل تایید نهایی نتوانند مدارک ۵ سال سکونت را ارسال کنند و در نهایت حذف شدند و یا اینکه خودشان انصراف دادند.
محمود زاده اظهار کرد: پیگیری متقاضیان و درخواست آنها برای رفع این مشکل باعث شد که مهلت دیگری برای متقاضیان در این بخش در نظر بگیریم، چرا که بسیاری از آنها واجد شرایط بودند بنابراین فرصت دیگری را برای این طرح در نظر گرفتهایم.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در فرصت مجددی که برای متقاضیان در نظر گرفتیم، پیامکی در این رابطه از چند روز پیش برای تک تک متقاضیان ارسال شده است، افزود: یک فرصت مجدد برای متقاضیان ایجاد شده تا اگر متقاضیان تمایل داشتند شهر درستی را که به آنها اعلام میشود، انتخاب کنند، در صورت عدم انتخاب هم از فهرست ذخیره در این خصوص استفاده خواهیم کرد.
محمود زاده بیان کرد: در طرح مسکن ملی اولویت را به این گروه از متقاضیان دادیم تا در فرصت اعلام شده در این خصوص بتوانند استفاده کنند.
معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه شهر پردیس به دلیل آنکه ظرفیتی برای ثبت نام مجدد ندارد از فهرست این شهرها حذف شده است، افزود: فرصت ثبت نام در تمامی شهرها و برای متقاضیانی که در تهران ساکن هستند در شهرهای جدید فراهم شده است به طور مثال اگر متقاضی در تهران ساکن است اگر ظرفیتی برای شهر دماوند وجود دارد میتواند در این دوره ثبت نام کند.
محمود زاده همچنین در رابطه با طرح اخیر مجلس برای افزایش تولید مسکن و بحث صندوق ملی برای توسعه مسکن هم گفت: کلیات بحث صندوق ملی شامل ۵ بند از این قانون در روزهای گذشته در مجلس تصویب شد و مابقی آنها هم در جلسات آینده بررسی میشود و امیدواریم تا پایان امسال جمع بندی شود.
به گفته معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و شهرسازی یکی از بندها و قانون پیشنهادی، تشکیل شورایعالی مسکن کشور بود که براساس قانون ساماندهی مسکن شورایعالی مسکن به ریاست رئیسجمهوری در مقیاس استان بوده و در مقیاس ملی و کشوری پیشبینی نشده بود.
محمود زاده همچنین به بحث تشکیل صندوق ملی مسکن اشاره کرد و گفت: تشکیل این صندوق به عنوان پشتوانهای برای تامین منابع مالی و برنامهریزی متمرکز در خصوص حوزه مسکن در کشور جزو اهداف اساسی و یکی از موضوعاتی است که در مورد صندوق میتوان از آن یاد کرد.