خبر خوش درباه فاز یک واکس کرونا +فیلم
سخنگوی ستاد مقابله با کرونا گفت: تا پایان فروردین یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر که قول داده بودیم واکسیناسیون خواهند شد.
مدت ها است جهان درگیر ویروس کرونا شده و کشورهای مختلف در پی کشف واکسن کرونا هستند. ایران هم واکسن کرونا تولید کرده و این روزها خبر از واردات واکسن از چین به گوش می رسد. تا واکسن کرونای ایرانی به مرحله انبوه برسد ،ایران واکسن کرونا از روسیه وارد کرده. زمان و نحوه ی تزریق و عمومی شدن واکسن کرونا در ایران را در این خبر بخوانید.واکسن ایرانی کرونا ۱۵ خرداد ۱۴۰۰ میرسد.
مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، تازهترین آمار دریافتکنندگان واکسن کرونا در کشور را اعلام کرد.
بر اساس همین گزارش، تا کنون ۳۶۱ هزار و ۹۵۱ نفر دوز اول واکسن کرونا و ۱۰۰ هزار و ۶۹۱ نفر نیز دوز دوم را تزریق کردهاند.
در مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور تاکنون به ۴۶۲ هزار و ۶۴۲ دوز رسیده است.
بنابراین گزارش، آنچه تاکنون به عنوان واکسن کرونا در کشور مورد استفاده قرار گرفته است، از واکسنهای وارداتی بوده است.
سهم واکسن «اسپوتنیک وی» که محصول کشور روسیه است، بیشتر از سایر واکسنهای وارداتی بوده است. همچنین واکسن سینوفارم از کشور چین، در رده دوم واکسنهای وارداتی قرار دارد.
واکسن کرونا در جهان تنها دو دلار قیمت دارد و اینجا در بازار سیاه ایران قیمتش بین ۴۵ میلیون تا ۶۰ میلیون تومان است. آن هم به شرط اینکه پیدا کنی. «اینجا که واکسن نیست. باید زنگ بزنم به رابطم توی بیمارستان. اون باید واکسن را بکشه بیرون از اونجا. زمان میبره. کار یکی دو روز نیست. عجله که نداری؟»
از ۵۰ دلال راسته ناصر خسرو تنها چند نفری ادعا میکنند که واکسن کرونا دارند. البته خودشان ندارند. باید به کسی زنگ بزنند و رابطشان واکسن را جور کند.
اولین دلال قول واکسن را حداقل برای دو هفته آینده میدهد. «دو هفته دیگه زنگ بزن. الان تو بازار موجود نیست. آن وقت هم شاید باشد. قیمتش ۴۵ تا ۴۶ میلیون تومان است. اما الان اگر کسی بگوید واکسن دارد دروغ گفته. یا آب مقطر دستت میدهند یا بیعانه میگیرند و غیب میشوند.»
بقیه متفقالقول میگویند واکسن کرونا نیست. پیرمردی میگوید: «گیرم که پیدا کردی، کجا میخواهی واکسن را بزنی. باید ببری بیمارستان. آنجا هم درجا دستبند میزنند دستت. اصلا نگرد نیست.»
واکسن هست اما اینجا نیست!
خبرها میگوید تا الان ۸۰ هزار دوز واکسن کرونا وارد ایران شده. واکسن روسی، هندی و چین. دلالان ناصرخسرو میگویند حتی یک دوز واکسن توی بازار سیاه پیدا نمیشود. آیجیآی وی هست و رمدسیویر اما واکسن کرونا نه. حتی رنگش را هم ندیدهاند. چون هر چقدر واکسن وارد شده دست دولت است و دانشگاههای علوم پزشکی.
اما یکی از دلالان ناصر خسرو میتواند واکسن را جور کند. دو دوز واکسن اسپوتنیک روسی. میگوید همین امروز به رابطم زنگ میزنم. او باید واکسن را از بیمارستان بکشد بیرون. یعنی بیرون که نه. چون در دمای خاصی باید نگهداری و تزریق شود. «میری بیمارستان واکسن رو میزنی. قیمتش ولی ۵۰ تا ۶۰ میلیون تومان است. حالا یا دو میلیون کمتر یا بیشتر.»
گویا افراد زیادی دنبال خرید واکسن کرونا نیستند. چون میدانند در بازار سیاه وجود ندارد. اما یکی دیگر از دلالان میگوید به چند رابطش در بیمارستان زنگ میزند و اگر پیدا کرد خبر میدهد. میپرسد: «چند دوز میخواهی؟ آقایی دیروز اینجا بود که ۶ دوز میخواست. برای سه چهار نفر.»
چرا ناصر خسرو؟ برو بیمارستان!
خبرها زود میرسد. دیروز دبیر کل خانه پرستار کشور گفته بود: «واکسنهای کرونا به صاحبان اصلی خود نرسیده و از کانالهایی به افرادی غیر از کادر درمان رسیده است.» حالا هم چند تایی از دلالان ناصر خسرو خبر را شنیدهاند و میگویند «اینجا دنبال واکسن نگرد. برو بیمارستان. همونجا برات میزنن. شنیدم اگر آشنا داشته باشی حله.»
اما روند تزریق واکسن کرونا چگونه است و آیا واقعا خارج از لیست میتوان واکسن کرونا گرفت؟ م.ش پزشک بخش کرونای یکی از بیمارستانهای دولتی است. او به تجارتنیوز میگوید خودش و همکارانش دو دوز واکسن کرونا را گرفتهاند. واکسن روسی. اما زمانی که برای تزریق دوز دوم رفتهاند دو سه نفر غریبه در صف تزریق بودهاند. مطمئن است که کادر درمان نبودهاند.
او توضیح میدهد که البته روند تزریق روندی طولانی است. کلیه اطلاعات افراد را وارد سیستم میکنند با کد ملی موجود در سیستم مطابقت میدهند و روند طولانی دارد. حداقل یک ساعت طول میکشد. کمتر پیش میآید که بتوان سهمیه واکسن فردی را فرد دیگری زد.
واکسیناسیون در میانه تعطیلات
اما پزشک یکی دیگر از بیمارستانها میگوید در بیمارستان ما کادر بخش کرونا دو دوز واکسن را گرفتند. اما درست در وسط تعطیلات نوروز برای تزریق دوز اول به بعضی از همکاران ما زنگ زدند. خیلیها سفر بودند و نتوانستند دوز دوم را بگیرند.
او میگوید بستههای واکسن ۵ تایی است و وقتی یک بسته را وارد دمای محیط میکنی باید سریعا آن را تزریق کنی. احتمالا واکسن آنهایی که نبودهاند را به فرد دیگری دادهاند. چون زمانی که ما برای تزریق دوز دوم رفتیم، متوجه شدیم افرادی که از همکاران ما نبودند دوز اول را دریافت میکنند.
این همان خبری است که چندی پیش منتشر و تایید شد. انتقاد از پارتیبازی در تزریق واکسن کرونا. حسین کرمانپور مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی ضمن تایید تلویحی این خبر گفته بود: احتمالا چنین چیزی درست است چراکه این واکسنها یخزده هستند و هنگامی از حالت یخزده درمیآیند اگر تزریق نشوند، باید دور ریخته شوند و به همین دلیل برای اینکه واکسنها دور ریخته نشود در آن لحظه شخصی را پیدا میکنند و واکسن را به او میزنند.
او البته گفته بود «این حالت به ندرت پیش میآید مگر اینکه برنامه از پیشتعیین شده و غرضورزی در کار نباشد» که گویا هست.
احتمالا برای همین است که بسیاری از دلالان ناصر خسرو برای تزریق واکسن آدرس بیمارستان را میدهند و میگویند اینجا حتی یک دوز واکسن هم پیدا نمیکنی. اما در بیمارستان هست. اگر آشنا داشته باشی.
متخصصان علوم پزشکیِ آمریکا در آزمایشات جدید خود با تایید یافته های قبلی تاکید کردند برای کسانی که از بیماری کووید۱۹ بهبود یافتهاند، یک دوز واکسن به اندازه دو دوز آن برای جلوگیری از ابتلای دوباره موثر است و به این ترتیب شمار واکسیناسیون افزایش خواهد یافت.
نتایج یک مطالعه جدید از سوی متخصصان آمریکایی روی ۱۰۰۰ نفر از کارکنان یک مرکز درمانی کالیفرنیا نشان میدهند، سیستم دفاعی بدن افرادی که از عفونت شدید به کووید ۱۹ جان سالم بهدر بردهاند پس از تزریق یک دوز واکسن به همان نسبت مقاوم است که پس از دریافت دوز دوم آن.
برای این مطالعه واکسن بیوانتک/فایزر بررسی شده است. متخصصان در مقالهای که در مجله علمی "نیچر مدیسین" (Nature Medicin) منتشر شده نوشتهاند، ۳۵ نفر از ۱۰۰۰ داوطلبی که واکسن دریافت کردهاند پیشتر به کووید ۱۹ مبتلا شده بودند.
آنها میزان پادتن (آنتی بادی) افراد مورد مطالعه را به مدت ۲۱ روز پس از تزریق دوز نخست واکسن اندازه گرفتهاند و به ۲۲۸ نفر دوز دوم را هم تزریق کردهاند.
نتیجه این که، میزان ایمنی بدن ۳۵ نفری که بیماری کووید۱۹ را پشت سر گذاشته بودند پس از دریافت یک دوز واکسن با ایمنی افرادی که آلوده نشده و هر دو دوز را دریافت کرده بودند به یک اندازه بوده است.
در حال حاضر یکی از بزرگترین مشکلات مقابله با ویروس کرونای جدید (سارسکوو۲) کمبود واکسن است.
اگر نتایج تحقیق پژوهشگران آمریکایی تایید شود برای بهبودیافتگان تنها مصرف یک دوز کافی خواهد بود و به این ترتیب واکسنهای موجود برای شمار بیشتری از شهروندان بهکار خواهد رفت.
به گزارش دویچه وله، البته مطالعات پیشین هم نشان دادهاند که یک بار واکسیناسیون، ایمنی بدن را در برابر ویروس به میزان قابل توجهی افزایش میدهد.
پس از آغاز دوره آزمایشی تزریق واکسن فخرا، جزئیاتی از این واکسن منتشر و اعلام شده که داوطلبان میتوانند برای تزریق این واکسن ثبت نام کنند.
هرچند هنوز این واکسن به تولید انبوه نرسیده اما گمانههایی اعلام شده که در آینده نزدیک این اتفاق رخ خواهد داد.
سخنگوی پروژه واکسن «فخرا» نحوه ثبت نام داوطلبین و واجدین شرایط دریافت واکسن «فخرا » را اخیرا تشریح کرد که طبق این اعلام، تمامی هموطنانی که نسبت به دریافت واکسن کرونای فخرا تمایل دارند، میتوانند با مراجعه به بخش ثبت نام تارنمای« fakhravac.ir» به عنوان داوطلب اعلام آمادگی کنند.
دکتر رضا اله ورن درباره نحوه ثبت نام داوطلبان واکسن کرونا اظهار کرده است: کلیه افراد سالم بین ۱۸ تا ۵۵ سال میتوانند در این طرح ملی ثبت نام و پس از سیر مراحل آزمایشات و معاینات پزشکی، در صورت تأیید، واکسن دریافت کنند.
سخنگوی پروژه واکسن فخرا به تسنیم گفته است: امید است با تلاش و همت متخصصین و دانشمندان «سپند» و مشارکت جمعی هموطنان ارجمند، هرچه زودتر بتوانیم فازهای اول و دوم کارآزمایی بالینی واکسن «فخرا» را با موفقیت پشت سر گذاشته و از این طریق گام بلندی در جهت ریشهکنی بیماری منحوس کرونا برداریم.
پیش از این نیز، دکتر احمد کریمی، مدیر پروژه واکسن «فخرا» گفته بود: فکر میکنیم اوایل تابستان سال ۱۴۰۰ برای تولید انبوه واکسن فخرا آماده باشیم.
سعید نمکی جمعه شب در پیام نوروزی خود نوشت: میدانم آنچه در یک سال گذشته بر عزیزانم در عرصه خدمت رسانی به مبتلایان کووید ۱۹ گذشت، ملالی فراموش ناشدنی و تلاشی وصف ناپذیر بود. در این نبرد نفسگیر از خط مقدم جبهه سلامت یعنی خانههای بهداشت، پایگاهها و مراکز جامع سلامت تا مراکز درمانی و بیمارستانهای تخصصی و فوق تخصصی در بخشهای دولتی، خصوصی و خیریه، از بهورزان، مراقبان سلامت، کارشناسان اورژانس و فوریتهای پزشکی، کارشناسان بهداشتی، پرستاران، ماماها، کارشناسان و متخصصان علوم آزمایشگاهی، رادیولوژی و پیراپزشکی، دستاندرکاران توانبخشی، پزشکان، داروسازان، دندانپزشکان و پیراپزشکان گرفته تا نیروهای اداری، پشتیبانی و خدماتی، روسای محترم و هیات رئیسه دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی و معاونان، مدیران و کارشناسان ستادی با کمک دیگر دستگاهها و سازمانهای مردم نهاد و همراهی مردم شریف در روزهای سخت تحریم حماسهای بیبدیل آفریدند که بیتردید در تاریخ زرین سرزمینمان جاودانه خواهد ماند.
وی ادامه داد: تلختر از تحمل این رنج طاقت فرسا، داغ جگرسوز شهادت عزیزانمان بود که پروانه وار تن بر آتش بلا زدند و جان شیرینشان را فدای خدمت به مردم سرزمینشان کردند. یادشان همواره گرامی و صبر و اجر نصیب خانوادههای داغدارشان باد. در این میان هزاران هموطن در اثر ابتلای به این بیماری سهمگین از دست رفتند و خانوادههای زیادی داغدار شدند و به دلیل شرایط، حتی نتوانستند در سوگ عزیزانشان مراسم عزا برپا کنند، اما در میان این همه داغ و فراق و سوز و فشار سنگین، نظام سلامت جمهوری اسلامی ایران با جانفشانی خادمانش توانست در عرصه جهانی علیرغم مضایق اقتصادی و کمبودهای ناشی از تحریمهای ظالمانه با تکیه بر دانش، مدیریت و از خودگذشتگی، جایگاه ارزندهای در کنار آنان که همه چیز داشتند، کسب کند و این نیز دستاوردی گرانبها بود که در تاریخ این سرزمین به یادگار خواهد ماند.
وزیر بهداشت افزود: اینک که نرم نرمک بهار با همه زیباییهایش میرسد امید آن داریم که سالی سرشار از تندرستی و کامیابی با مهار و حذف این ویروس منحوس برای مردم جهان و کشورمان رقم خورد.
نمکی نوشت: با لطف پروردگار و همت دانشمندانمان تولید واکسنهای داخلی که با توفیق به پیش میرود به سرانجام رسد و در بهار بتوانیم گروه عظیمی از مردم کشورمان را با مجموعهای از واکسن های وارداتی و تولید داخل و تا پایان سال ۱۴۰۰ کلیه جمعیت هدف را ایمن سازیم. از خداوند بزرگ برای همه همکارانم در نظام سلامت و خانوادههای عزیزشان، سالی پربرکت و همراه با تندرستی و عزت آرزومندم.
سخنگوی بهداشت و درمان وزارت دفاع گفت: میتوانیم در تیرماه ۱۴۰۰ به یک تولید قابل قبول از واکسن فخرا برسیم.
سردار سرتیپ دوم پاسدار رضا اللهورن سخنگوی بهداشت و درمان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح درباره واکسن ایرانی کووید نوزده «فخرا» گفت: اولین تزریق این واکسن بر روی فرزند شهید فخری زاده انجام گرفت. پس از آن قرار است تا تزریق این واکسن بر روی ١٣۵ نفر از داوطلبان انجام شود.
وی ادامه داد: این واکسن از پلتفرم ویروس کشته شده تهیه شده و بسیار امیدواریم تا مراحل کارآزمایی را با موفقیت به اتمام برساند و به صورت انبوه تولید شود.
سخنگوی بهداشت و درمان وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح ضمن تشکر از وزارت بهداشت و درمان اظهار کرد: وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در صدور تاییدیه و مجوزهای لازم همکاریهای خوبی با مجموعه وزارت دفاع داشته اند. امیدوارم پس از تزریق واکسن به فرزند شهید فخریزاده بتوانیم گام موثری در جهت مقابله با این بیماری منحوس برداریم و بسیار امیدواریم تا بتوانیم بسیاری از نیروهای مسلح و مردم کشورمان را در قبال ویروس کرونا واکسینه کنیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره زمان انبوه سازی واکسن فخرا اظهار کرد: هر پروژه علمی از این دست باید مراحل تحقیقاتی خود را طی کند. این واکسن مانند هر واکسن دیگر دارای سه فاز است که فاز اول آن آغاز شده و انشاالله پس از اخذ تاییدیههای لازم وارد فازهای دوم و سوم تولید میشویم.
اللهورن در پایان یادآور شد: اگر همه مراحل مورد نظر به خوبی طی شود میتوانیم در تیرماه ۱۴۰۰ به یک تولید قابل قبول از نظر کیفیت برسیم.
فاز دو و سه مطالعات بالینی واکسن کووایران برکت صبح امروز و پس از تایید نتایج فاز اول کارآزمایی بالینی و صدور مجوز، با تزریق بر روی داوطلبان آغاز شد.
دکتر حامد حسینی، مدیر گروه مطالعات بالینی واکسن ایرانی کرونا و مسئول تیم نظارت بر آزمایشات انسانی واکسن کرونا ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) با بیان اینکه فاز یک با ۵۶ داوطلب انجام شد گفت: امروز خوشحالیم که فاز دو و سه کارآزمایی بالینی آغاز میشود.
وی افزود: در این مر حله جمعیت ۳۰۰ نفری تحت واکسیناسیون قرار میگیرند. چندین مطالعه را همزمان انجام میدهیم همچنین تنوع سنی و گروههای سنی متفاوت است.
محمد مخبر در آیین افتتاح بیمارستان سیار ۹۹ تختخوابی احسان ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و مرحله پنجم رزمایش همدلی و احسان که در مجموعه چهل سرای مصلی امام خمینی برگزار شد، با بیان اینکه امروز با افتتاح این بیمارستان اتفاق خوبی افتاده است گفت: ساخت این بیمارستان از سال گذشته آغاز شد.
وی افزود: با توجه به حادثه خیز بودن کشور و احتمال وقوع سیل و زلزله می طلبید امکانات بروز سیاری را دراختیار داشته باشیم تا بتوانیم به سرعت به داد مردم برسیم.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با بیان اینکه این بیمارستان دارای اتاق عمل، دستگاه سونوگرافی، ماموگرافی، اورژانس، داروخانه و همه تجهیزات یک بیمارستان تخصصی است اظهار کرد: بیمارستان سیار در وضعیت عادی به مناطق محروم میرود که البته پیش بینی شده و برنامه ریزی شده خواهد بود. در مواقع حادثه نیز به سرعت در محل وقوع حاضر شده و خدمات میدهد.
مخبر ادامه داد: این بیمارستان به تله مدیسین وصل است و میتوانند خدمات فوق تخصصی را از بیمارستان های مادر دریافت کند. حداقل به ۱۰ بیمارستان دیگر با این ظرفیت نیاز داریم که در مناطق مختلف مستقر و به سرعت به داد مردم برسند.همه امکانات بیمارستان آماده و مانند این است که ظرف ۲۴ ساعت بیمارستانی را از تهران به نقاط دیگر ببرید.
وی با اشاره به اینکه این بیمارستان میتواند در زمان تلفات کمک کننده باشد گفت: از طریق دیتا سنتر سامانه ۴۰۳۰ امکان پزشکی از راه دور وجود دارد و تجهیزاتی نصب میشود که امکات برقراری ارتباط با پزشک متخصص را فراهم میکند و در هر نقطه دورافتاده ای بیماری با نیاز به تشخیص می تواند به متخصص وصل شود.
آغاز واکسیناسیون عمومی از خرداد ۱۴۰۰
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام درباره آخرین روند تولید واکسن کووایران برکت نیز گفت: فاز یک واکسن با تمام حدس هایی که می زدیم متفاوت شد و انتظاری که داشتیم فوق تصور ما بود. ایمن ترین و کم عارضه ترین واکسن در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
مخبر ادامه داد: فاز یک مطالعات با بالاترین استانداردها از سوی وزارت بهداشت تایید شد و ظرف همین هفته مطالعات بالینی فاز دو و احیانا فاز ۳ را با همدیگر شروع می کنیم.
امکانات تولید انبوه فراهم شده و ظرف ۲ تا ۲.۵ ماه آینده دیگر دغدغه تولید انبوه نخواهیم داشت. طبق پیش بینی و برنامه ریزی ما اواسط اردیبهشت و حداکثر خرداد واکسیناسیون عمومی شروع می شود.
وی همچنین با بیان اینکه رزمایش همدلی و احسان از زمانی که رهبری دستور دادند شکل گرفت و تقریبا هر ۴۵ روز یکبار یک میلیون بسته معیشتی را با ارزش ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومان توزیع کردیم که امروز پنجمین رزمایشها است گفت: امروز هم یک میلیون بسته توزیع خواهد شد. علاوه بر این ۱۰ هزار دست لباس که به صورت اینترنتی توسط بچه ها انتخاب شده در مناطق محروم در اختیارشان قرار میگیرد.
رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با اشاره به سوء تغذیه مادران باردار و اطفال در مناطق محروم گفت: مدت هاست روی این موضوع کار کردیم و مکملی ساخته شده که با سازمان غذا و دارو هم هماهنگی های لازم انجام شده و ۱۰ هزار مادر باردار به طور نمونه تحت پوشش این مکمل ها می روند.
علیرضا بیگلری افزود: خوشبختانه در کشور ما همه روش ها، زیرساختها و پلتفرمهای پیشرفته فراهم شده و آنچه که در گروه دارویی برکت شاهد هستیم، ساخت واکسن توسط کشت ویروس و استفاده از ویروس غیرفعال است. همچنین واکسنی که در مؤسسه پاستور با انتقال فناوری و با همکاری کشور کوبا ساخته میشود واکسنی است که در آن پروتئین ویروس مورد استفاده قرار میگیرد و این واکسن باعث شده تا ایمنی بدن افزایش پیدا کند. این واکسنها به طور معمول بی خطر هستند و واکسن مؤسسه رازی نیز همین مسیر را طی کرده است.
رئیس انستیتو پاستور گفت: راه بعدی، راه آدنه ویروس است که مثال ساده آن واکسن اسپوتنیک روسی است و همینطور ویروس آسترازنکا که از وکتورهای آدنا ویروسی استفاده میکنند که نکتههای خاص خود را دارند که باید مورد بررسی قرار گیرد و در انستیتو پاستور ایران آدنه ویروس نیز ساخته شده است و آزمایشهای حیوانی آن پشت سر گذاشته شده، ولی هنوز وارد آزمایشهای انسانی نشده است که امیدوار هستیم به انجام برسد.
وی همچنین عنوان کرد: در زمینه ام ار انای هم کار شروع شده و کارهای حیوانی آن انجام شده است، ولی با توجه به اینکه ام ار انای شیوهای است که باید امتحان خود را پس دهد و نخستین بار است که به صورت گسترده از این روش به عنوان واکسن استفاده میکنیم، قدری باید تأمل کرد که آزمایشهای خود را پشت سر بگذارد و جمعیت وسیعی از این واکسن استفاده کنند تا مطمئن شویم عوارض طولانی مدتی در این روش بروز میکند یا بروز نمیکند.
رئیس انستیتو پاستور گفت: در کشور ما زیرساخت واکسن وجود دارد و جوانانی آشنا به این دانش در کشور داریم، انستیتو پاستور ایران ۱۰۰ سالگی خود را پشت سر گذاشت و امسال وارد قرن دوم فعالیت خود شد. انستیتو پاستور در برابر بیماریهای مختلفی محور تشخیص را بر عهده گرفت و در اوج تحریم ورق را به نفع مردم برگرداند و این امر فقط با تکیه بر دانش بومی محقق شد.
واکسن کرونا در ایران
وی افزود: کشوری که بتواند دو تا سه واکسن بسازد پس میتواند چندین واکسن مختلف تولید کند. اگر همین واکسن را بخواهیم بخریم باید چندین برابر هزینه کرد. در شرایط کرونا عدالتی در توزیع واکسن نبود. امروز دنیا به ۱۶ میلیارد دوز واکسن نیاز دارد، ولی ۷۰ درصد از واکسنهایی که تولید، توزیع و تزریق شده در ۱۰ کشور دنیا است. اگر تولید نکنیم حداقل در یک وقت مناسب واکسنی به ما نخواهد رسید.
سعید خال مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) در مراسم آغاز واکسیناسیون کارکنان سازمان بهشت زهرا(س) با اولویت پرسنل سالنهای تطهیر گفت: سازمان بهشت زهرا (س) یک سال پر درد و رنجی را در بحران کرونا سپری کرد و لازم است به جهت تخصیص واکسن کرونا به پرسنلی که یک سال در خط اول نبرد با کرونا قرار داشتند از دکتر نمکی وزیر بهداشت تقدیر و تشکر کنم.
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) در ادامه گزارش کوتاهی از یک سال تلاش و مجاهدت خاموش سازمان بهشت زهرا (س) در بحران کرونا ارائه کرد و افزود: امروز در تاریخ سازمان خدمات رسان بهشت زهرا (س) به ویژه در یک سال گذشته که با بحران بیسابقه و غیرقابل پیشبینی کرونا درگیر بودهایم روز بزرگی است.
سعید خال امروز را روز بزرگی در تاریخ سازمان بهشت زهرا (س) دانست و تصریح کرد: برنامه واکسیناسیون گروههای در معرض خطر بیماری کرونا، با کادر درمان کشور آغاز شد و در ادامه و بر اساس اولویتبندی ستاد ملی مقابله با کرونا و وزارت بهداشت تزریق واکسن کارکنان سازمان بهشت زهرا (س) با توجه به اهمیت خدماتی که به شهروندان ارائه میکنند توسط مرکز بهداشت جنوب تهران آغاز شد.
دکتر محمد رضا سلمانی ندوشن رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران نیز در ادامه گفت: در تمامی دنیا یکی از نگرانیهای مسئولان بهداشتی در بحران کرونا شیوع بیماری از آرامستانها است که به جرأت میتوان گفت که این اتفاق در بهشت زهرا (س) نه تنها رخ نداد، بلکه یکی از نقاطی بود که بالاترین سطح رعایت پروتکلها را پیگیری میکرد.
رئیس مرکز بهداشت جنوب تهران با اشاره به کار بزرگی که بهشت زهرا (س) در بحران کرونا انجام داد و غربالگری منظم پرسنل خود را از همان روزهای اول آغاز کرد، تصریح کرد: ارتباط خوب و موثر مدیریت سازمان بهشت زهرا (س) با وزارت بهداشت موجب شد پرسنلی که به طور مستقیم در مراحل تکفین، تغسیل و تدفین اموات کرونایی قرار دارند حداقل ابتلا را داشته باشند و کنترل موازین بهداشتی برای این عزیزان به بهترین شکل ممکن انجام شد.
وی گفت: تا کنون کارکنان مراقبتهای ویژه که در بخش کرونا در بیمارستانها فعالیت میکنند را واکسینه کردهایم و با توجه به اهمیت موضوع و در خطر بودن پرسنل شریف و زحمتکش سازمان بهشت زهرا (س) که خدمتی ماندگار را از خود به جای گذاردند، بر اساس مصوبات ستاد ملی کرونا و وزارت بهداشت واکسیناسیون این عزیزان امروز آغاز میگردد.
با اعلام وزارت بهداشت، واکسیناسیون باید رایگان و با اولویت کادر درمان و گروههای پرخطر باشد اما به نظر می رسد میتوان واکسن روسی را با قیمتهای نجومی در خیابانهای شهر پیدا کرد.
دکتر علی اسحاقی، درباره جزئیات مرحله اول کارآزمایی بالینی واکسن «کوو پارس»، گفت: به طور کلی قرار است ۱۳۳ نفر در فاز اول کارآزمایی بالینی واکسن و واکسن نما دریافت کنند که ۱۳ نفر پیشقراول هستند. از ۱۳ نفر فرد پیش قراول امروز ۱۰ اسفندماه در روز اول کارآزمایی بالینی دو نفر واکسن یا واکسننما دریافت میکنند.
وی افزود: ۱۳ نفر ابتدایی قرار است طی هشت روز تزریق واکسن را تجربه کنند. امروز دو نفر و سپس معمولا یک روز در میان تزریق واکسن را تا اتمام ۱۳ نفر خواهیم داشت. سپس ۱۲۰ نفر دیگر وارد مطالعه میشوند و پس از ۲۳ روز باید تزریق واکسن فاز یک به اتمام برسد.
وی تاکید کرد: کسانی که امروز ( روز صفر) واکسن دریافت میکنند، ۲۱ روز بعد دوز دوم ( عضلانی) و ۵۱ روز بعد دوز سوم واکسن که استنشاقی است را دریافت میکنند.
رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی درباره این دو نفری که امروز واکسن دریافت می کنند، تصریح کرد: این دو نفر از طریق ثبتنام در سایت داوطلبان کارآزمایی بالینی انتخاب شدند و روز گذشته تستهای مختلفی از جمله تست PCR دادند و امروز برای کارآزمایی بالینی واکسن آمدهاند. این افراد یک شب تحت نظر ما هستند و سپس میتوانند به منزل خود بروند.
وی در خاتمه تاکید کرد: کسانی که امروز واکسن دریافت میکنند هیچ نسبتی با مسئول خاصی ندارند. حتی همکاران ما هم تمایل به داوطلب شدن داشتند اما در این مطالعه حضور ندارند تا تضاد منافع شکل نگیرد.
این مراسم در محل تالار حضرت ابوالفضل (ع) بیمارستان رسول اکرم (ص) تهران در حال برگزاری است.
عضو کمیته ستاد ملی مبارزه با کرونا به تشریح علل برنامه ریزی نامنظم در واکسیناسیون کرونا در کشورها اشاره و از شرایطی که مافیای واکسن کرونا در دنیا ایجاد کرده اند انتقاد کرد.
کرونا باعث درگیریهای روانی و جسمی متعددی در افراد شده است. مردم میتوانند با آگاهی بیشتر نسبت به زمان واکسیناسیون کرونا و یا اخبار مربوط به این بیماری از آرامش و نظم ذهنی خوبی بهرهمند شوند.
در تعدادی از کشورها برای واکسیناسیون کرونا جدول و برنامه ریزیهای دقیقی طراحی کرده اند. این اقدام موجب آرامش و نظم روانی مردم در دوران شیوع کرونا شده است. به نظر میرسد اگرچنانچه زودتر به میزان بیشتری از واکسن کرونا دست پیدا کنیم و تولید واکسن داخلی کرونا در کشور ما انجام شود میتوانیم برنامه ریزی دقیقی در این مورد انجام دهیم و ما هم جدول واکسیناسیون کرونا به جامعه ارائه و آرامش و نظم به فضا بدهیم.
کمبود واکسن کرونا علت برنامه ریزی نامنظم در واکسیناسیون کرونا
دکتر مینو محرز در مورد اینکه چرا توجه به آرامش روانی جامعه در دوره کرونا از سوی ستادهای مبارزه با این ویروس کمرنگ است در حالیکه میشود با یک برنامه ریزی مناسب به مردم اطلاعات کافی از زمان آغاز تا پایان واکسیناسیون داد اظهار داشت: بسیاری از کشورهایی که اکنون واکسن کرونا تولید میکنند یا آن را خریده اند، برنامه ریزی کرده و زمان واکسیناسیون شان را به مردم خود اعلام کرده اند. در کشور ما نیز واکسن تولیدی مان بین ۲ الی ۳ ماه دیگر آزمایشات نهایی اش انجام میشود، این درحالی است که تهیه واکسن کرونا در شرایط کنونی کاری دشوار است، زیرا کارخانههایی که واکسن تولید میکنند با تقاضای زیادی نسبت به تولیدشان مواجه اند؛ بنابراین بسیاری از کشورها واکسن چندانی ندارند که بخواهند برنامه ریزی دقیقی برای اجرای واکسیناسیون شان داشته باشند.
سازمان جهانی بهداشت برای سرعت بخشیدن به واکسیناسیون راهکار ایجاد کرده، اما مافیا نمیپذیرند!
محرز در مورد تهیه واکسن کرونا ابراز داشت: اکنون تعدادی از کشورهایی که برای واکسیناسیون شان برنامه ریزی کرده اند، هم تحریم نیستند و هم از قبل خرید واکسن را رزرو کرده اند. همچنین در بسیاری از کشورهای دنیا روندی که ما در حال تهیه و خرید واکسن را طی میکنیم اجرا میکنند.
عضو ستاد مبارزه با کرونا در پاسخ به این سوال که با توجه به پاندومی بودن کرونا چرا شرایط تجارت دارویی در تولید واکسن کرونا در دنیا حاکم است؟ درحالیکه میشود با همدلی بیشتر داروسازان و پژوهشگران این عرصه به واکسیناسیون جهانی در برابر کرونا سرعت بخشید و حتی فرمول ساخت واکسنهای موثر در اختیار کشورهای مختلف قرار گیرد گفت: متاسفانه در مورد کووید ۱۹ این موضوع مطرح شده است. اکنون سازمان جهانی بهداشت امکانی ایجاد کرده تا پولی برای تهیه واکسن کرونا برای همه مردم دنیا جمع آوری شود و واکسنها را بین آنها تقسیم کنند، خوشبختانه تعداد زیادی از کشورها نیز در این موضوع کمک کرده اند. این طرح به گونهای طراحی شده که فقط کشورهای ثروتمند و تولید کننده واکسن کرونا از دریافت واکسن کرونا بهرهمند نشوند، زیرا مسئله کرونا مشکلی جهانی است.
واکسن کرونا/ در طول دوران طبابتم با مافیای دارویی کنونی مواجه نشدم
مینو محرز با ابراز تاسف از شرایط مافیایی در حوزه واکسن کرونا در جهان گفت: متاسفانه شرایط مافیایی در حوزه دارو و واکسن کرونا در جهان در جریان است و اینجانب هیچ گاه در مدتی که مشغول به طبابت بودم با چنین وضعیتی مواجه نشدم. با این حال شرایط اینگونه است و کاری نمیتوان کرد. لازم به ذکر است که مردم نباید فکر کنند با دریافت واکسن کرونا همه چیز تمام میشود، زیرا باید همه نقاط دنیا واکسینه شوند تا کرونا به اتمام برسد. مردم عزیز باید تا زمانی که به واکسن کرونا دسترسی پیدا میکنیم پروتکلهای بهداشتی را به خوبی رعایت کنند.
سیستم بهداشت و درمان ما فقط منتظر دریافت واکسن کروناست
محرز در مورد زمانبندی احتمالی واکسینه شدن مردم ایران علیه کرونا اظهار داشت: سیستم ما برای تزریق واکسن کرونا سیستم خوبی است. کشور ما تجربه ریشه کن کردن سرخک و سرخچه را با واکسن را داشته است، در این تجارب همه بسیج شدند و کمک کردند. علاوه بر اینها سیستم بهداشت و درمان ما نیز کاملاً آماده است تا به محض اینکه واکسن به آنها رسید، بین افراد توزیع و آن را تزریق کنند؛ بنابراین فقط کافی است که واکسنی در اختیار داشته باشیم تا به همه افراد تزریق کنیم. اکنون سیستم واکسیناسیون کرونا در آمریکا بسیار بد عمل کرده است، در حالی که سیستم بهداشتی ما چنین حالتی ندارد و فقط منتظر واکسن کروناست. در کانادا و انگلیس که سیستم طب ملی دارند، پزشکان عمومی شان در همه محلهها دارو را در یک مرکز پخش میکنند و مردم در آن جا دارو تهیه میکنند.
واکسن کرونا / کرونای آفریقایی در ایران دیده نشده است
عضو کمیته علمی ستاد مبارزه با کرونا در خصوص واکسیناسیون کرونا در ایران گفت: اگر واکسن کرونا در کشورمان به میزان لازم تهیه شود و به تولید انبوه برسد، با تجاربی که در گذشته کسب کردیم، میتوانیم واکسیناسیون کرونا را با موفقیت اجرا کنیم.
محرز در مورد ورود کرونای آفریقایی به ایران، انواع کروناهای آفریقایی، برزیلی، ژاپنی و... و تاثیر گذار نبودن واکسنهای تولید شده روی کرونای آفریقایی ابراز داشت: تا کنون ویروس کرونای آفریقایی در ایران دیده نشده است، این ویروس نوعی ویروس جهش یافته از کروناست که همزمان از ویروس انگلیسی و کالیفرنیایی گرفته شده و مدتی لس آنجلس آمریکا را به شدت درگیر کرده بود. در پایان باید توجه داشت که واکسیناسیون کرونا میتواند وضعیتی را ایجاد کند که اگر فردی به کرونا مبتلا شد هم با عوارض خفیف تری روبرو شود.