دستگاه پولیش روتاری چیست و چه کاربردی دارد + نحوه کار با آن
دستگاه پولیش روتاری چیست و چه کاربردی دارد؟ برای چه صنایعی کاربرد دارد؟ مهم ترین موارد استفاده آن کدام است؟ در صنعت دیتیلینگ و زیبایی خودرو، برای پولیش چه نوع ماشین هایی مورد استفاده قرار می گیرد؟ نحوه عملکرد آن چگونه است و برای خرید آن باید چه نکاتی را مورد توجه قرار داد؟ این موارد مهم ترین موضوعات در مورد دستگاه های پولیش روتاری است که ما در این مقاله به آنها می پردازیم.
دستگاه پولیش روتاری چیست و چه کاربردی دارد؟ برای چه صنایعی کاربرد دارد؟ مهم ترین موارد استفاده آن کدام است؟ در صنعت دیتیلینگ و زیبایی خودرو، برای پولیش چه نوع ماشین هایی مورد استفاده قرار می گیرد؟ نحوه عملکرد آن چگونه است و برای خرید آن باید چه نکاتی را مورد توجه قرار داد؟ این موارد مهم ترین موضوعات در مورد دستگاه های پولیش روتاری است که ما در این مقاله به آنها می پردازیم.
دستگاه پولیش روتاری چیست؟
دستگاه پولیش روتاری، یک ابزار برقی پر کاربرد برای صاف و صیقلی کردن و ایجاد براقیت سطوح مختلف از جنس چوب، فلز، پلاستیک، شیشه و سطوح رنگ شده در صنایع مختلف است. اما دستگاه پولیش روتاری، بیشتر از هر صنعت دیگری، در دیتیلینگ و زیبایی خودرو برای برطرف کردن خط و خش های بدنه و ایجاد سطحی صاف و درخشنده مورد استفاده قرار می گیرد.
دستگاه پولیش روتاری یک ابزار برقی است که در برخی مدل ها به صورت سیمی متصل به برق و در برخی نیز به صورت باطری شارژی بدون سیمی، کار می کند. دستگاه پولیش روتاری از قدرت و سرعت لایه برداری بسیار بالایی برخوردار است که قابلیت برطرف کردن خط و خش های عمیق روی بدنه خودرو را دارد.
دستگاه پولیش روتاری، حرکت چرخشی حول نقطه مرکزی دارد، یعنی صفحه نگهداری پولیشر روتاری به صورت منظم، فقط حول یک نقطه میچرخد. از آنجا که دستگاه، یک حرکت دوار دارد، گرمای بیشتری نیز تولید میکند و از قدرت و سرعت بالاتری نیز برخوردار است. سرعت مناسب چرخش دستگاههای روتاری موجب شده تا قابلیت بهتری در لایه برداری و تصحیح رنگ داشته باشند و به طبع مدت زمان کار نیز کاهش مییابد. اما همین سرعت بالاتر روتاری در مقایسه با دستگاههای اوربیتال، باعث شده که مهارت بیشتری برای کار با آن نیاز باشد.
دستگاههای پولیش روتاری به دلیل سرعت زیاد و نیازمند بودن به مهارت بالا، برای افراد مبتدی گزینه مناسبی نمی باشد. بنابراین تنها افراد حرفهای که مهارت کافی در فرایند پولیش دارند، باید از پولیشرهای روتاری استفاده کنند. دستگاه های پولیش روتاری، قدرت و سرعت بالایی در لایه برداری دارند و از این رو یک ابزار ضروری برای هر دیتیلر حرفه ای است که بخواهد خودروهایی با خط و خش های عمیق و زیاد را پولیش کند.
کار با دستگاه پولیش روتاری؛ اما برای افراد مبتدی که تسلطی به فرایند پولیش ندارند، توصیه نمی شود. چرا که از آنجا که دستگاه های روتاری قدرت و سرعت بالایی در لایه برداری دارند و حین کار گرمای زیادی تولید می کند، می تواند سوختگی و آسیب به رنگ را به همراه داشته باشد، اگر فرد مهارت کافی در کار با دستگاه نداشته باشد.. اما به طور کلی دستگاه پولیش روتاری، یکی از دستگاه های حرفه ای پولیش محسوب می شود که دارای قدرت زیادی در از بین بردن خراش های سطح خودرو(خراش های عمیق) است. هرچند که اگر در استفاده از این دستگاه مهارت نداشته باشید به راحتی می تواند به رنگ خودرو آسیب بزند.
نکته: پس از رفع خط و خش های عمیق با دستگاه پولیش روتاری، روی بدنه هولوگرام ایجاد می شود که دیتیلر با دستگاه پولیش اوربیتال و پولیش و پد آنتی هولوگرام، آنها را برطرف کرده تا درخشندگی و صافی نهایی برای رنگ بدنه حاصل شود.
چگونه با دستگاه پولیش روتاری، خط و خش های بدنه را برطرف کنیم؟
قدم اول : شسشتوی خودرو
قبل از استفاده از دستگاه پولیش روتاری، باید خودرو را شسته و از هر گونه آلودگی و کثیفی پاک کنید و پس از آبکشی خشک نمایید. برای این منظور خودرو را با شامپوی ماشین و اسفنج نرم شستشو دهید و سپس به طور کامل با حوله میکروفایبر خشک کنید.
قدم دوم: پاک کردن آلودگی های چسبنده و قدیمی
برخی آلودگی و کثیفی های روی بدنه ماشین که چسبنده هستند، ممکن است در مرحله قبلی (مرحله شستشوی ماشین با شوینده و آب) از بین نروند. بنابراین در این مرحله باید از خمیر کلی بار برای تمیز کردن استفاده کنید. خمیر کلی، باعث برطرف شدن آلودگی های چسبنده روی سطح خودرو شده بدون اینکه آسیبی ایجاد کند.
قدم سوم: پنل بندی ماشین به بخش های 40 در 40
حالا که بدنه خودرو تمیز عاری از هر گونه آلودگی سطحی و چسبنده و همچنین خشک و خنک است، نوبت به استفاده از دستگاه پولیش اوربیتال برای برطرف کردن خط و خش ها می رسد. برای این منظور سطح بدنه را به بخش های ۴۰ در ۴۰ تقسیم بندی کنید و کار را قسمت به قسمت انجام دهید.
قدم چهارم: رفع خط و خش ها با دستگاه پولیش
در این مرحله پد روتاری متناسب با سایز صفحه نگهدارنده دستگاه را به آن متصل کنید. مقداری از پولیش بسیار زبر و یا زبر و یا نیمه زبر را بر روی پد بریزید.
حالا دستگاه پولیش روتاری را بر پنل ۴۰ در ۴۰ که در مرحله قبلی تقسیم بندی کردید، قرار دهید و دستگاه را روشن کنید و با سرعت آرام و نه با فشار زیاد و نه با فشار خیلی کم شروع به پولیش کاری کنید و کم کم سرعت را افزایش دهید.از آنجا که دستگاه شما روتاری است، باید حرکتی دوار حول یک نقطه داشته باشید.
قدم پنجم: پاک کردن باقی مانده مواد پولیش
وقتی با دستگاه پولیش روتاری، خط و خش را برطرف کرده و کار یک پنل را تمام کردید، حالا با یک دستمال پولیش و یا دستمال میکروفایبر باقی مانده مواد پولیش و چربی ناشی از این مواد را از روی سطح پاک کنید و سپس به ترتیب به سراغ پنل های دیگر بروید و مرحله ۴ و ۵ را تکرار کنید.
مرحله ششم : برطرف کردن آثار هولوگرام
در مرحله آخر، باید با استفاده از و پد پولیش آنتی هولوگرام، هولوگرام های ایجاد شده در مرحله قبل را برطرف کنید و از پولیش نرم نیز برای ایجاد براقیت نهایی استفاده کنید.
جمع بندی
در این مقاله دانستید که دستگاه پولیش روتاری چیست؟ چه کاربردی دارد و نحوه عملکرد آن چگونه است. اما به عنوان نکته آخر نیز باید بدانید که دستگاه های پولیش روتاری تنوع زیادی از مدل و برند دارند که از جمله بهترین برندها می توان به روپس، فلکس، سوناکس و مفرا اشاره کرد. بنابراین شما باید مراکزی و یا فروشگاه های آنلاینی را انتخاب کنید که تنوع زیادی دستگاه های پولیش روتاری اورجینال از این برندهای مطرح را داشته باشد و در کنار آن، از برندهای با کیفیت اقتصادی مثل شاین میت را نیز داشته باشد، تا بتوانید بهترین خرید را متناسب با بودجه ای که در اختیار دارید، انجام دهید.
در این ارتباط، مرکز دیتیلینگ خودرو کارواکس را پیشنهاد می کنیم. کارواکس با سابقه فعالیت ۱۵ ساله در قالب یک فروشگاه آنلاین و حضوری و شرکت تخصصی دیتیلینگ خودرو، این امکان را به شما می دهد که دستگاه پولیش روتاری مورد نظرتان چه از برندهای لاکچری و چه برندهای اقتصادی را به صورت حضوری و یا آنلاین تهیه کنید.