کدخبر: 9059

قیمت برنج| قیمت برنج امروز| قیمت برنج در بازار

قیمت برنج 9 اسفند 1400| قیمت باورنکردنی برنج در بازار

با وجود اینکه وزارت جهاد کشاورزی علت افزایش قیمت برنج را کاهش تولید کمتر از میزان برنامه‌ریزی شده اعلام کرده بود اما در اقدامی عجیب برنج مشمول قیمت‌گذاری دستوری شد.

قیمت برنج امروز افزایشی شد.قیمت برنج امروز با نوسان همراه بود.قیمت برنج برای مردم از اهمیت بالایی برخوردار است.قیمت برنج اوج گرفته است.در ادامه یه بررسی قیمت برنج می پردازیم.

قیمت برنج امروز

برنج لوکس ۱۰ ۳۴۰,۰۰۰
برنج خوشپخت کاویش ۱۰ ۷۴۶,۰۰۰
برنج طبیعت ۱۰ ۳۴۵,۰۰۰
برنج هندی خاطره ۱۰ ۳۸۰,۰۰۰
برنج هاشمی ممتاز یوسفی پناه ۱۰ ۸۹۰,۰۰۰
برنج نیم دانه طارم گلستان ۱ ۴۶,۰۰۰
برنج هاشمی چاپار ۵ ۳۹۷,۰۰۰
برنج دودی آقامیر ۵ ۳۵۰,۰۰۰
برنج طارم امراللهی کشت دوم ممتاز برنج تو ۱۰ ۹۳۰,۰۰۰
 

هر روز قیمت برنج بومی کاهش می یابد

وی با بیان اینکه قیمت برنج هاشمی و دیگر برنج های بومی روز به روز در حال تعدیل شدن است و به قیمت واقعی نزدیک می شود، خاطرنشان کرد: توزیع برنج در سطح شهرستان های گیلان نیز شروع شده است و تاکنون ۲۰۰۰ تن برنج خارجی در استان توزیع شده است.

 معاون بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: بنا به دلایل اقلیمی سال گذشته قیمت تمام شده برنج بالا بود و به طور میانگین برای تولید هر کیلو برنج  ۲۸ هزار تومان هزینه شد. به این ترتیب برای کشاورز نیز صرفه اقتصادی داشت که ۳۵ هزار تومان هر کیلوگرم برنج هاشمی را بفروشد و اگر ۵ تا ۱۰ درصد هم بیشتر از ۳۵ هزار تومان می فروخت قابل قبول بود، اما دیدم که برنج به ۷۰ هزار تومان رسید.

دخالت های مافیایی در برنج هاشمی با قیمت هر کیلو ۷۰هزار تومان

وی افزود: وقتی برنج ۳۵ هزار تومانی به دوبرابر قیمت منطقی در بازار به فروش می رسد یعنی اخلالی وجود دارد و یا احتکار انجام شده و دخالت های مافیایی در حال وقوع است. در این موقع قانون باید ورود کند که خوشبختانه ورود کرد و اتفاقات خوبی افتاد.

جوادزاده تصریح کرد: با انجام سیاست های تنظیم بازار و ورود دستگاه قضایی و خروج برنج کشاورزان از کارخانه های برنج، که ما به به برنجکاران توصیه کرده بودیم نتایج خوبی به دست آمد.

وی ادامه داد: علاوه بر اینکه برنجکاران به توصیه ما گوش کردند و برنج را در سامانه ثبت کردند به کارخانه داران نیز گفتیم که باید موجودی برنج شان را ثبت کنند و به این ترتیب با بهم زدن عرصه و تقاضا قیمت برنج ابتدا ثابت شد و سپس به تدریج کاهش یافت.

معاون بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: برای اینکه عرضه برنج بیشتر شود با هماهنگی قرارگاه امنیت غذایی تهران ۱۰ هزارتن برنج خارجی به گیلان اختصاص یافت که ۴ هزارتن آن به استان وارد شد و هم اکنون در حال توزیع است.

وی خاطرنشان کرد: با توزیع برنج خارجی عرضه برنج بالا رفت و تقاضا پایین آمد و بنابراین قیمت برنج داخلی از روند صعودی که داشت متوقف شد و هم اکنون روند نزولی قیمت را طی می کند.

جوادزاده با اشاره به اینکه آمار شفاف می تواند جلوی سودجویی را بگیرد، تصریح کرد: تشخیص اینکه چه میزان برنج و در کجا احتکار شده بود توسط دستگاه قضایی مشخص می شود و با ورود دستگاه قضایی و ثبت برنج در سامانه، از ادامه سودجویی احتکارکنندگان جلوگیری شده است.

وی در خصوص وضعیت فروش برنج در سال آینده گفت: زمان فروش برنج به توان اقتصادی برنجکار بستگی دارد و اگر قوی باشد می تواند برنجش را نگه دارد اما اگر بدهکار باشد سال آینده هم چاره ای برایش جز روش سریع محصولش پس از برداشت محصول برایش نمی ماند.

قیمت برنج

این قیمت‌گذاری دستوری در حالیست که پیش از این وزارت جهاد کشاورزی از کاهش ۲۰ درصدی تولید برنج خبر داده بود که طبق ادعای این وزارتخانه در افزایش قیمت برنج بی‌تاثیر نبوده است.

علاوه بر این، در نوسان قیمت برنج خارجی نیز به نظر می‌رسد نقش دولت بی‌تاثیر نبوده است.

۲۰ بهمن ماه امسال روزنامه اطلاعات نوشته بود: اظهارات علیرضا عباسی، نماینده کرج و نایب‌رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس ابهام‌های قبلی درباره شیوه تعیین قیمت کالاهای اساسی وارداتی، مقدار سود دولت از این کالاها و در نهایت نقش دولت در گرانی غذا را دوباره مطرح کرده است.

به گفته این نماینده، دولت هر کیلو برنج خارجی را به قیمت نیم دلار یعنی با دلار آزاد ۲۶ هزار تومانی، ۱۳ هزار تومان وارد کشور می‌کند اما هر کیلو از این محصول را ۳۰ تا ۳۴ هزار تومان به فروش می‌رساند و این یعنی بهای برنج حدود ۱۷۰ درصد گرانتر توسط دولت و مباشر آن ـ شرکت بازرگانی دولتی ایران در وزارت جهاد کشاورزی ـ به فروش می‌رسد. اگر بابت هزینه حمل،‌ نگهداری و انبارداری و دیگر هزینه‌های سربار حدود ۳۰ تا ۵۰ درصد از آن ۱۷۰ درصد کم کنیم، باز هم این ابهام جدی وجود دارد که چرا دولت باید هر کیلو برنج را ۱۲۰ درصد گرانتر به مردم بفروشد. تازه این محاسبه با ارز آزاد صورت گرفته حال آنکه دولت برای واردات برنج از ارز نیمایی که قیمت کمتری دارد، استفاده می‌کند.

در این گزارش به بررسی  چند نمونه از برنج‌های ایرانی  پرداخته‌ایم؛

برنج ایرانی طارم هاشمی مژده : این برنج در بسته های ۱۰ کیلویی عرضه می‌شود و اندازه‌ دانه‌های این برنج دانه کامل است. برای خرید این برنج باید ۵۹۰ هزار تومان هزینه کنید. 

 

 حجت براتعلی افزود: در راستای تأمین نیاز بازار در دو مرحله برنج خارجی از سه کشور هند، پاکستان و تایلند در بازار توزیع شد که در مرحله اول صد هزار تن از این انواع برنج از ابتدای شهریور وارد بازار شد و در حال حاضر هشتاد درصد از این برنج، برنج تخصیصی جذب بازار شده است.

وی گفت: علاوه بر آن برای استمرار توزیع و رسیدن به ثبات قیمتی، توزیع ۵۰ هزار تن برنج وارداتی دیگر هم از ۱۵ مهرماه در بازار آغاز شده و این روند ادامه دارد به این ترتیب حجم توزیع به ۱۵۰ هزار تن رسیده است.

مدیرکل توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی افزود: شرایط توزیع ادامه می‌یابد تا شرایط نسبی برای پایدار شدن بازار برنج ایجاد شود.

وی گفت: در حال حاضر قیمت مصرف کننده برنج هندی ۱۸ هزار و ۵۰۰ تومان، تایلندی ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان و پاکستانی ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان است که در سطح شبکه‌های فروشگاه‌های زنجیره‌ای و تعاونی‌های مصرف و واحدهای صنفی منتخب در حال فروش است.

براتعلی افزود: این برنج‌ها از محل ذخایر راهبردی شرکت بازرگانی دولتی در حال توزیع است و تا هر مرحله‌ای که نیاز باشد توزیع ادامه می‌یابد تا کمبودی احساس نشود و شرایط برنج در بازار پایدار شود.

 

وی گفت: هدف اصلی برنج وارداتی از یک سو کنترل قیمت این نوع برنج است و از سوی دیگر کنترل نسبی برنج داخلی به طوری که سطح عمومی قیمت برنج داخلی در یک شرایط منطقی قرار گیرد و افزایشی نباشد.

مدیرکل توزیع و فروش شرکت بازرگانی دولتی افزود: شرایط خشکسالی باعث شد برنج داخلی تا ۱۸ و نیم درصد کاهش تولید داشته باشد و همین موضوع باعث کاهش عرضه و افزایش قیمت شد حتی شیوع کرونا نیز در کاهش تقاضای برنج داخلی تأثیر چندانی نداشت چرا که برنج به عنوان کالای عمده و اساسی در سبد کالای ایرانیان جایگاه ویژه‌ای دارد.

وی گفت: با توجه به این که در فصل برداشت برنج پاییزه قرار داریم به نظر می‌رسد در این فصل به دلیل افزایش سطح عرضه و همچنین کنترل قیمت برنج وارداتی بتوانیم بازار برنج داخلی را نیز به ثبات برسانیم.

ارسال نظر: