سهامداران عدالت بخوانند؛ خبر مهم درباره آزاد سازی سهام عدالت
معاون وزیر اقتصاد دستورالعمل مجامع انتخاب اعضای هیئت مدیره شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت را ابلاغ کرد.
سهام عدالت صفحه ای در فضای مجازی ندارد. سهام عدالت مختص به قشر خاصی نمی باشد. سهام عدالت در زمان دولت احمدی نژاد برای مردم در نظر گرفته شد. سهام عدالت در ابتدا سهم 1000000 میلیون تومانی بود که با گذشت زمان تبدیل به 500 واحد سهم شد. سهام عدالت در ابتدا قابل فروش نبود.
معاون وزیر اقتصاد در ابلاغیه به مدیران کل محترم امور اقتصادی و دارایی استان ها، اعلام کرد، در اجرای ابلاغیه مقام معظم رهبری و تاکیدات ریاست محترم جمهوری و با هدف تکمیل فرایند آزادسازی سهام عدالت مشمولین غیرمستقیم، مجامع عادی به طور فوق العاده شرکت های سرمایه گذاری استانی در اسفندماه برگزار خواهد شد.
در این راستا و بر اساس بند ۲ مصوبات مورخ ۱۳۹۹/۱۱/۱۴ جلسه شورای عالی بورس، موضوع تشکیل هیئت رئیسه مجامع شرکتهای سرمایه گذاری استانی ادارات کل امور اقتصادی و دارایی استان ها لازم است با همکاری معاونین محترم هماهنگی امور اقتصادی استانداری مربوطه و حضور نمایندگان اتاق های تعاون و بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی نسبت به برگزاری مجامع (به صورت حضوری یا الکترونیکی) شرکت های سرمایه گذاری سهام عدالت آن استان با رعایت ملاحظات زیر اقدام نمایند:
۱- مجامع مزبور در تاریخ ۱۳۹۹/۱۲/۲۰ با هماهنگی و همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان ناظر و شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه به عنوان مجری برگزاری و فراهم کننده زیرساخت الکترونیکی مجمع تشکیل و تلاش شود این اقدام با جلب مشارکت شرکت های سرمایه گذاری سهام عدالت استان صورت پذیرد در غیر این صورت مطابق مقررات مربوطه تا روز شنبه ۱۳۹۹/۱۲/۹ نسبت به انتشار آگهی برگزاری مجمع، مطابق الگوی پیوست در روزنامه رسمی و درج در سایت کدال اقدام شود.
۲- دستور کار اصلی این مجامع انتخاب اعضای هیئت مدیره شرکت سرمایه گذاری سهام عدالت (به تعداد ۵ نفر از بین نامزدهای تایید صلاحیت شده) آن استان خواهد بود.
۳- در اجرای مصوبه مورخ ۱۳۹۹/۱۱/۱۴ شورای عالی بورس ترکیب اعضای هیئت رئیسه شامل مدیر کل امور اقتصادی و دارایی استان به عنوان رئیس جلسه، نماینده معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری استان به عنوان دبیرخانه جلسه و نمایندگان اتاق های تعاون و بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به عنوان ناظرین مجمع ایفای نقش خواهند نمود.
۴- لازم است اطلاعات اعضا هیئت رئیسه، شامل مشخصات فردی، کد ملی و شماره موبایل، برای ثبت در سامانه برگزاری مجامع الکترونیک (سامانه دیما) به شرکت سپردهگذاری مرکزی ارسال شود.
۵- فایل تصویری در قالب پاور پوینت یا پی دی اف به شرکت سپرده گذاری مرکزی ارسال شود.
۶- فایل ویدئو برای بارگذاری در سمانه های مربوطه توسط رئیس مجمع، تهیه و به شرکت سپردهگذاری مرکزی ارسال شود.
۷- محل برگزاری مجامع، اداره کل امور اقتصادی و دارایی هر استان خواهد بود. تامین سالن مناسب (نور، سیستم صورت و تهویه) برای حضور هیات رئیسه در نظر گرفته شود.
مراحل دریافت کارت اعتباری سهام عدالت (۱۱ مرحله)
بر این اساس نکات زیر برای اطلاع بیشتر سهامداران عدالتی که تمایل به دریافت کارت اعتباری دارند، ارائه میشود:
۱. متقاضیان دریافت کارت اعتباری در گام اول باید با ثبت نام در سامانه سجاد احراز هویت شوند که این فرآیند به صورت غیرحضوری قابل انجام است.
۲. پس از ارائه درخواست به بانکها و دریافت کارت اعتباری، افراد میتوانند با مراجعه به فروشگاههای مشخص شده، اقدام به خرید تا سقف در نظر گرفته در کارت اعتباری خود کنند.
۳. ضمانت این کارتهای اعتباری، برگههای سهام عدالت است و نیازی به سایر مدارک جهت ضمانت و توثیق کارت نیست. به عبارت دیگر جایگزین ضامن در این پروسه برای دریافت کارت اعتباری، مانده اوراق سهام عدالت افراد است.
۴. سهامداران برای احراز شرایط دریافت کارتهای اعتباری به هیچ عنوان نیاز به مراجعه حضوری با بانکها مراجعه ندارد و تمامی فرایندهای لازم در این زمینه به صورت غیرحضوری و الکترونیکی انجام میشود.
۵. میزان اعتبار این کارتها برای خرید، ۵۰ درصد ارزش سهام عدالت افراد میباشد.
۶. چنانچه سهامداران نتوانند به تعهدات خود در قبال بازپرداخت مبالغ کارتهای اعتباری عمل کنند، سهام عدالت آنها توسط بانک به فروش میرسد. این در حالی است که در صورت بازپرداخت اقساط این کارتها توسط افراد به شکل منظم، اصل سهام آنها که در وثیقه است، باقی میماند و عوایدی مانند سود سالیانه، حضور در مجمع و حق رأی متعلق به سهامدار عدالت پابرجا بوده و توسط سهامداران عدالت قابل استفاده خواهد بود.
۷. اگر سهامداران توانستند تا یک ماه مبلغ را به بانک بازگردانند، این مبلغ قرضالحسنه خواهد بود، اما اگر از یک ماه عبور کرد و مبلغ را پرداخت نکردند، این اعتبار به تسهیلات سه ساله تبدیل خواهد شد.
۸. در حال حاضر دو بانک ملی و تجارت به صورت الکترونیکی به سهامداران عدالت، کارت اعتباری ارائه میدهند. برای دریافت این کارت نیاز به مراجعه حضوری نیست و درخواست به صورت الکترونیکی به همراه مدارک ارسال میشود و تا سه روز دیگر کارت اعتباری برای سهامداران صادر خواهد شد.
۹. تمهیداتی در نظر گرفته شده تا در صورت امکان از کارت اعتباری فیزیکی استفاده نشود و خریدها از طریق کیوآرکد (QR) انجام شود.
۱۰. نرخ سودی که برای این کارتهای اعتباری در نظر گرفته، ۱۸ درصد است، اما اگر مصرفکننده این کارتها تا آخر هر ماه مبلغ کارت را تسویه کند، هیچ سودی از او هم گرفته نمیشود.
۱۱. افرادی که از طریق بانک ملی اقدام میکنند باید به "سامانه ایوا" و افرادی که از طریق بانک تجارت اقدام میکنند باید به "سامانه زمرد" مراجعه کرده، و مراحل احراز هویت را در آن سپری کنند. مدارک مورد نیاز بارگذاری، شناسنامه و کارت ملی است که اگر سیمکارت به نام افراد باشد بلافاصله شماره تأیید، پیامک میشود که این شماره باید در سامانه ثبت شود. پس از آن سامانه مذکور به شرکت سپردهگذاری مرکزی لینک میشود و مراحل بعدی صدور کارت اعتباری برای متقاضی انجام خواهد شد.