کدخبر: 16537

اصول طراحی شبکه‌های کامپیوتری و زیرساخت شبکه

پایبندی به اصول طراحی شبکه‌های کامپیوتری و زیرساخت شبکه مهمترین نکته برای راه‌اندازی شبکه مقیاس‌پذیر از صفرتا صد است. شبکه کامپیوتری سیستمی است که کامپیوترهای مستقل متعددی را به‌منظور اشتراک‌گذاری اطلاعات (داده‌ها) و منابع به هم متصل می‌کند. ادغام کامپیوترها و سایر دستگاه‌های مختلف به کاربران اجازه می‌دهد تا راحت‌تر باهم ارتباط برقرار کنند.

شبکه کامپیوتری مجموعه‌ای از دو یا چند سیستم کامپیوتری است که به یکدیگر متصل شده‌اند. اتصال شبکه را می‌توان با استفاده از کابل یا رسانه بی‌سیم برقرار کرد. از سخت‌افزار و نرم‌افزار برای اتصال کامپیوترها و ابزارها در هر شبکه‌ای استفاده می‌شود.

یک شبکه کامپیوتری از انواع مختلفی از گره‌ها تشکیل‌شده است. سرورها، سخت‌افزارهای شبکه، رایانه‌های شخصی و سایر میزبان‌های تخصصی یا همه‌منظوره، همگی می‌توانند گره‌هایی در یک شبکه کامپیوتری باشند.

در این مقاله می‌خواهیم در رابطه با نصب شبکه و اصولی که باید در راه‌اندازی آن رعایت شود با شما به گفتگو بپردازیم.

اصول طراحی شبکه‌های کامپیوتری و زیرساخت شبکه

اساساً هر شبکه‌ای که طراحی می‌شود باید به یک سری قواعد و اصول پایبند باشد، ما این اصول را به‌عنوان اصول طراحی شبکه‌های کامپیوتری و زیرساخت شبکه می‌شناسیم که از قوانین و اصول مختلفی تشکیل‌شده است. سه مورد از مهم‌ترین اصول طراحی شبکه‌های کامپیوتری عبارت‌اند از:

عملکرد، امنیت و قابلیت اطمینان اصول طراحی شبکه‌های کامپیوتری و زیرساخت شبکه را تشکیل می‌دهند و باید هر شبکه‌ای این اصول را داشته باشد. در ادامه به اصل‌های بیشتری در رابطه با طراحی شبکه‌های کامپیوتری خواهیم پرداخت:

 

اصل 1: درک نیاز کاربر

شبکه‌های مختلف ویژگی‌های بسیار متفاوتی دارند و از طرفی نیز اهداف بسیار متفاوتی دارند، به‌عنوان یکی از اصول طراحی شبکه‌های کامپیوتری و زیرساخت شبکه شما باید بدانید که:

  • کاربران شما به چه خدمات تجاری وابسته هستند.
  • برای دسترسی به آن‌ها به چه خدمات شبکه‌ای اعتماد می‌کنند.

بهتر است موارد زیر را برای شبکه های مختلف تعیین کنید:

  • پهنای باند
  • دسترسی
  • انعطاف‌پذیری
  • کلاس خدمات (CoS)
  • کیفیت خدمات (QoS)
  • قیمت

2

اصل 2: ​​ محافظت از داده‌های

همان‌طور که در بالا نیز به آن اشاره کردیم، امنیت یکی از مهم‌ترین اصول طراحی شبکه‌های کامپیوتری و زیرساخت شبکه است. شما باید همیشه تهدید را درک کنید و آن را جدی بگیرید و بدانید که:

  • چه کسی شبکه‌های شمارا مدیریت می‌کند.
  • چه سازمان‌ها و حوزه‌های قضایی به داده‌های شما دسترسی دارند که شبکه خود را با آن‌ها به اشتراک می‌گذارید.
  • آیا شما استراتژی کافی برای حافظت از داده‌های دارید!
  • و...

یک استراتژی روشن برای امنیت خود ایجاد کنید. امنیت و کنترل‌ها باید مستقیماً از تهدید آگاه شوند و برای حمایت از رویکرد مدیریت ریسک گسترده‌تر شما طراحی شوند.

اگرچه محصولات امنیتی مدرن طیف گسترده‌ای از گزینه‌ها را ارائه می‌دهند، اما این گزینه‌ها نباید بی‌رویه فعال شوند. کنترل‌ها می‌توانند تأثیر منفی بر عملکرد داشته باشند و گلوگاه‌های غیرضروری ایجاد کنند. باید دلیل روشنی برای فعال یا غیرفعال کردن هر گزینه وجود داشته باشد.

 

اصل 3: طراحی برای تعامل و انعطاف‌پذیری

شبکه‌های داده طیف گسترده‌ای از ترافیک شبکه را حمل می‌کنند. هنگام انتخاب خدمات، مطمئن شوید که از استانداردهای منتشرشده استفاده می‌کنند. تعدادی از استانداردها و رویکردهای اختصاصی در لایه شبکه وجود دارد مگر اینکه شما نیاز تخصصی خاصی داشته باشید که در این رابطه باید باید از استاندارد صنعتی استفاده شود.

 

ادغام استفاده از شبکه‌های داده و مهاجرت به فناوری‌های مبتنی بر IP

تقریباً تمام فناوری‌های کنونی بر شبکه‌های داده تکیه‌دارند. در صورت امکان، همه سرویس‌ها باید از شبکه‌های مختلف قابل‌دسترسی باشند و بنابراین از خدمات شبکه یکسانی استفاده کنند، برخلاف شبکه‌های خاص برای اهداف خاص. این امر هزینه‌ها را به میزان قابل‌توجهی کاهش می‌دهد و اشتراک خدمات را با دیگران بسیار آسان می‌کند.

 

انواع شبکه‌ها

اصول طراحی شبکه‌های کامپیوتری و زیرساخت شبکه برای هر شبکه‌ای متفاوت است. در طرحی یک شبکه توجه به نوع شبکه‌ای که می‌خواهیم راه‌اندازی کنیم ضروری است. در زیر مهمترین نوع شبکه‌ها موردبررسی قرار گرفته شده است.

 

تقسیم‌بندی بر اساس رسانه ارتباطی

  • شبکه سیمی: همان‌طور که همه ما می‌دانیم، « شبکه سیمی» به هر رسانه فیزیکی ساخته‌شده از کابل اشاره دارد. سیم مسی، جفت پیچ‌خورده یا کابل فیبر نوری همه جزء این موارد هستند. یک شبکه سیمی از سیم‌ها برای اتصال دستگاه‌ها به اینترنت یا شبکه دیگری مانند لپ‌تاپ‌ها یا رایانه‌های شخصی رومیزی استفاده می‌کند و اصول طراحی شبکه‌های کامپیوتری و زیرساخت شبکه آن با شبکه‌های بی‌سیم فرق دارد.
  • شبکه بی‌سیم: «بی‌سیم» به معنای بدون سیم، رسانه‌ای است که از امواج الکترومغناطیسی (امواج EM) یا امواج مادون‌قرمز تشکیل‌شده است. آنتن‌ها یا حسگرها در همه دستگاه‌های بی‌سیم وجود خواهند داشت. تلفن‌های همراه، حسگرهای بی‌سیم، کنترل از راه دور تلویزیون، گیرنده‌های دیسک ماهواره‌ای و لپ‌تاپ‌های دارای کارت‌های WLAN همگی نمونه‌هایی از دستگاه‌های بی‌سیم هستند. برای ارتباط داده یا صوتی، یک شبکه بی‌سیم از امواج فرکانس رادیویی به‌جای سیم استفاده می‌کند.

3

 

سخن آخر در رابطه با اصول طراحی شبکه‌های کامپیوتری و زیرساخت شبکه

اصول طراحی شبکه‌های کامپیوتری و زیرساخت شبکه برای هر شبکه‌ای متفاوت است و برای اینکه ما این اصول را به‌خوبی درک کنیم ابتدا باید نوع شبکه را بشناسیم و ابزارهای موردنیاز برای راه‌اندازی آن را تهیه کنیم. پس ‌از آن ما باید نیاز کاربران را درک کنیم و هدف از راه‌اندازی شبکه را نیز مدنظر قرار دهیم.

بعد از موارد گفته‌شده فراهم کردن امنیت شبکه با استراتژی‌های امنیتی اصل مهم دیگری است که باید به آن پایبند باشیم و در آخر سر ما باید عملکرد و مقیاس‌پذیری شبکه خود را با نیاز و انتظار کاربر تطابق دهیم تا به‌صورت کامل اصول طراحی شبکه‌های کامپیوتری و زیرساخت شبکه را رعایت کرده و یک شبکه حرفه‌ای را طراحی کرده باشیم.

 

در کنار همه این‌ها اعمال استراتژی پشتیبانی شبکه و تعامل مستقیم با کاربران برای درک نقاط ضعف شبکه، تطابق جنبه‌های مختلف آن با نیاز کاربر و پاسخگویی به مشکلات آن‌ها یک اصل بسیار مهمی است که باید به آن توجه داشته باشیم.

فست پرداز یکی از بهترین شرکت های ارائه دهنده‌ی خدمات نصب و راه اندازی شبکه ، پسیو و اکتیو، عیب یابی و پشتیبانی شبکه است. ما در فست پرداز بر آن هستیم تا بهترین خدمات را در بالاترین کیفیت ممکن و با قیمتی مقرون به صرفه به شما ارائه کنیم. فست پرداز با تکیه بر نیروهای متخصص و آگاه به دانش روز آماده پیاده سازی و پشتیبانی انواع سرورهای مجازی و سایر محصولات سیسکو، میکروتیک، لینوکس، ویندوز سرور و غیره می باشد. برای دریافت مشاوره، بازدید و پیاده سازی شبکه های کامپیوتری از طریق شماره های موجود در سایت با ما تماس بگیرید.

 

ارسال نظر: