کدخبر: 13308

سهمیه بنزین قطع می شود| تصمیم جدید دولت برای قیمت بنزین| بنزین لیتری چند می شود؟

حدود یک هفته ای است که مشاهدات مردمی حاکی از آن است که دربرخی جایگاه های سوخت کارت سوخت جایگاهداران جمع شده یا تعداد آن کاهش یافته است.

روزنامه اطلاعات: اگر می‌خواهید بنزین را گران کنید، واقعیت را به مردم بگویید.قیمت بنزین در ایران از موضوعات جنجال‌ساز ایران بعد از دهه هشتاد به‌شمار می‌رود. در فصل آخر ۲۰۱۹ ایران پس از ونزوئلا ارزان‌ترین بنزین در جهان را داشته‌است. به گفتهٔ وزیر نفت دولت دوازدهم قیمت بنزین در هر لیتر در ایران ۲۰۰۰ تومان است. در حال حاضر بنزین معمولی با قیمت سهمیه‌ای لیتری ۱۵۰۰ تومان و قیمت بنزین معمولی با قیمت لیتری ۳۰۰۰ تومان توزیع می‌شود؛ قیمت بنزین سوپر نیز ۳۵۰۰ تومان است.

اطلاعات نوشت: حدود یک هفته ای است که مشاهدات مردمی حاکی از آن است که دربرخی جایگاه های سوخت کارت سوخت جایگاهداران جمع شده یا تعداد آن کاهش یافته است. برخی جایگاه داران عنوان می کنند که شاید این اقدام پیش مقدمه ای برای گرانی بنزین باشد و درعین حال می گویند هیچ چیز معلوم نیست. حجم متعدد مشاهدات مردمی دراین باره چیزی نیست که بتوان آن را با تکذیب وانکار نادیده گرفت. اگر احیانا دولت فکری درباره افزایش قیمت سوخت دارد، راه آن تکذیب نیست. چرا که این نوع عمل کردن بحران بی اعتمادی ایجاد می کند.راه عاقلانه ومنطقی درباره اجرای احتمالی اصلاح قیمت سوخت، سنجش دقیق شرایط حساس کشور و زمان سنجی عاقلانه دراین خصوص، مشورت با نخبگان بخصوص نخبگان منتقد، درمیان گذاشتن واقعیت با مردم، تشریح دلایل تصمیم و قانع کردن افکار عمومی و درنهایت پیش بینی راهکارهای موثرجبرانی برای خنثی سازی اثرات تورمی آن است.

درعین حال دولت باید این واقعیت را همیشه مدنظرداشته باشد که راه جبران کسر بودجه اش گران کردن مداوم کالاهای حساس نیست؛ لذا هرگونه تناقض گویی، خدای ناکرده انجام عمل غافلگیرانه درباره قیمت سوخت می تواند تبعات جبران ناپذیری برای کشور ومنافع ملی به دنبال داشته باشد.

قیمت بنزین تغییر می‌کند؟

بنزین

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: وزیر نفت در جلسه امروز این کمیسیون حضور یافت و اعلام کرد که دولت هیچ برنامه‌ای برای گرانی بنزین ندارد.

به گزارش تجارت‌نیوز، مصطفی نخعی در تشریح جلسه عصر امروز کمیسیون انرژی مجلس اظهار کرد: وزیر نفت در جلسه امروز این کمیسیون حضور یافت و گزارشی درباره سفرهای اخیر خود به کشورهای مختلف در راستای تقویت دیپلماسی انرژی ارائه کرد.

وی در گفتگو با مهر افزود: ایران یکی از کشورهای مهم تولید کننده نفت و گاز دنیا و یکی از کشورهای مهم دنیا در حوزه انرژی است اما این ظرفیت کمتر مورد توجه قرار گرفته است. دولت سیزدهم و به طور ویژه وزارت نفت در بحث دیپلماسی انرژی تاکنون اقدامات خوبی را انجام داده اند.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: وزیر نفت چندین مرحله برای گسترش مبادلات ایران و روسیه در حوزه انرژی به روسیه سفر کرده است. وی سفری به ترکمنستان برای پیگیری موضوع سوآپ گازی با ترکمنستان و آذربایجان داشته است.

همچنین وی سفر به تعدادی از کشورهای آمریکای جنوبی و عمان را جهت تقویت دیپلماسی انرژی کشور در دستور کار قرار داده است.

نخعی تاکید کرد: در همین مدت کوتاه عملکرد وزارت نفت و دولت برای تقویت دیپلماسی انرژی بسیار خوب بوده است. مؤلفه‌های مختلف چون اقتصادی، سیاسی و امنیتی بر بازار انرژی اثرگذار است و ما هر چقدر بتوانیم روابط خود را با کشورهای منطقه و سایر کشورهای دنیا در حوزه انرژی تقویت کنیم، به نفع کشور و منافع ملی ما است.

وی اظهار کرد: نمایندگان هم در این جلسه سوالاتی را از وزیر پرسیدند. همچنین سوالی درباره گرانی بنزین و جمع کردن کارت‌های مختص جایگاهداران در جایگاه‌های سوخت سطح کشور مطرح شد که اوجی قویاً این موضوعات را تکذیب کرد و تاکید کرد که دولت هیچ برنامه‌ای برای گرانی بنزین و جمع کردن کارت‌های مختص جایگاهداران سوخت ندارد.

بوی تغییر قیمت بنزین به مشام می رسد؟

بنزین

گمانه‌زنی‌ها نشان می‌دهد ممکن است پس از اصلاح قیمت آرد، نوبت به روغن و پس از آن حامل‌های انرژی، به‌ویژه بنزین برسد. 

به‌نظر می‌رسد برنامه دولت سیزدهم اصلاح تدریجی قیمت کالاهای اساسی مشمول ارز 4200 تومانی براساس مصوبه قانونی مجلس خواهد بود.

براین اساس متقاضی خرید یا فروش سهمیه بنزین یارانه ای می‌تواند با مراجعه به آدرس اینترنتی www.benzineman.ir بنزین خود را عرضه کند؛ به طوری که درخواست فروش از سمت فروشنده یا درخواست خرید از سمت خریدار ثبت می‌شود که با اعلام میزان لیتر  مورد نظر خواهد بود. اگر شخص قصد فروش داشته باشد، با قیمت بنزین سهمیه‌ای یعنی ۱۵۰۰ تومان از او خریداری می‌شود و در صورتی که قصد خرید داشته باشد، اعتبار سهمیه در کارت بانکی وی  شارژ خواهد شد. اما باید توجه داشت که سهمیه یارانه‌ای بسته به اقدام صاحب آن قابل حفظ کردن در ماه‌های بعد است؛ به گونه‌ای که در سامانه، گزینه فروش سهمیه هر دوره ماهانه فعال است؛ یعنی اگر کسی به سامانه هم مراجعه نکند، در پایان دوره هر قدر از سهمیه یارانه‌ای وی که باقی مانده به طور اتوماتیک فروش رفته و معادل ریالی آن به حساب سرپرست خانوار واریز می شود.

اما اگر مالک بخواهد می تواند با مراجعه به سامانه، گزینه مربوطه را غیرفعال کند که  در این حالت سهمیه وی در پایان دوره، دیگر فروش نرفته و اختیار  با صاحب آن است.  البته این موضوع قابل توجه است که سهمیه تا ۴۰۰ لیتر در ماه‌های بعد حفظ می‌شود و اگر از آن عبور کند و استفاده  نشود،  آنگاه به طور خودکار معادل ریالی آن به حساب سرپرست خانوار واریز خواهد شد؛ بنابراین مشمولان، یا بنزین یارانه‌ای خواهند داشت یا بعد از حد تعیین شده، معادل ریالی آن را.  

به عنوان مثال در یک خانواده چهار نفره که سهمیه یارانه‌ای آنها معادل ۸۰ لیتر است، افراد خانواده می‌توانند به هر میزان از سهمیه خود را در سامانه با نرخ ۱۵۰۰ تومان عرضه کنند و باقی مانده آن بنا به دلخواه می‌تواند در ماه‌های بعد حفظ شود یا در پایان دوره، معادل ریالی آن را دریافت کنند.

ارسال نظر: