کدخبر: 20075

قیمت گوشت افسانه ای شد | آخرین قیمت گوشت امروز 8 شهریور

مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: با توجه به افزایش عرضه گوشت گرم و منجمد وارداتی در کنار تولید داخل پیش بینی می شود که بازار به تعادل برسد.

افشین صدردادرس با بیان اینکه کمبودی در عرضه دام نداریم، گفت: هم اکنون متوسط نرخ هر کیلو دام زنده ۱۸۵ تا ۱۹۵ هزارتومان است که براین اساس هرکیلو گوشت نباید بالاتر از ۳۹۰ تا ۴۰۰ هزارتومان عرضه شود.

به گفته او، بنابر آمار سرانه مصرف گوشت در سال گذشته ۷.۵ کیلو بود که با این وجود تولید گوشت داخل جوابگو نیاز کشور است و برای تنظیم بازار نیازی به این حجم از واردات نیست.

مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: با توجه به وضعیت عرضه دام داخل و گوشت گرم و منجمد وارداتی پیش بینی می شود که بازار به تعادل برسد.

باشگاه خبرنگاران

نام کالا  قیمت (تومان)
قلوه گاه گوسفندی دارا - ۱ کیلوگرم ۴۳۰,۰۰۰

گوشت گردن ممتاز گوسفندی رالاگ ۱ کیلوگرمی

۳۷۸,۰۰۰

گوشت خورشتی گوسفندی مهیا پروتئین ۱کیلوگرمی

 
۶۵۰,۰۰۰

نیم شقه ران ممتاز گوسفندی ۵کیلوگرمی

۴۹۰,۰۰۰

ران گوسفندی - ۲ کیلوگرم

۱,۱۶۰,۰۰۰
گوشت راسته بدون استخوان گوسفندی ۱ کیلوگرمی  ۸۱۵,۰۰۰

گوشت خورشتی گوسفندی مهیا پروتئین ۵۰۰ گرمی

 
۵۷۰,۰۰۰

ران گوسفندی بدون استخوان مهیا پروتئین ۸۰۰ گرمی

۴۹۲,۰۰۰

گوشت راسته شاندیزی ( گوسفندی )

۶۸۰,۰۰۰

او قیمت کنونی هرکیلو دام را ۱۹۵ تا ۲۱۰ هزارتومان اعلام کرد و افزود: با توجه به کاهش تقاضا، بازار دامو گوشت در رکود به سرمی برد.

ملکی ادامه داد: در شرایط کنونی بازار دام و گوشت  بدلیل افت تقاضا در رکود به سر می برد.

رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی گفت: با استمرار عرضه گوشت های وارداتی پیش بینی می شود که قیمت گوشت کاهش یابد و بازار به تعادل برسد.

براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو شقه گوسفندی حدود ۴۰۰ هزار تومان، دست، سردست و راسته گوسفندی ۴۰۰ تا ۴۲۰ هزار تومان، ران گوسفندی ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزارتومان و ران گوساله حدود ۴۸۰هزارتومان است.

قیمت های ذکر شده حدودی بوده و ممکن است در برخی مناطق بیشتر یا کمتر باشد.

چندی پیش رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی اعلام کرد که در حال حاضر مغازه‌داران شقه گوسفندی را کیلویی ۴۲۵ تا ۴۳۵ هزار تومان بسته به کیفیت آن خریداری می‌کنند که با اعمال ۱۰ درصد سود به دست مصرف کننده می‌رسد. به گفته وی در حاضر بازار مسکوت و آرام است.

در حالی که قیمت هر کیلوگرم مرغ  در هفته‌های گذشته از 100 هزار تومان عبور کرده بود اکنون به زیر 80 هزار تومان رسیده است به طوری که براساس مشاهدات میدانی این محصول 78 هزار تومان تا 80 هزار تومان در نقاط مختلف شهر تهران به فروش می‌رسد؛ هرچند که ممکن است در برخی نقاط شهر با قیمت های متفاوت تری نیز به فروش برسد.

نرخ مصوب هر کیلوگرم مرغ 73 هزار تومان است و نرخ بازار آزاد این محصول به قیمت های مصوب نزدیک شده و فاصله 5 تا 7 هزار تومان دارد.

در عرضه مرغ، گرانی فروشی این محصول در میادین میوه و تره بار با نرخ گذاری 75.9 هزار تومان است که حدود 3 هزار تومان بالاتر از نرخ مصوب به فروش می رسد.

میزان جوجه ریزی در تیر ماه به 130 میلیون قطعه رسیده و در مرداد ماه نیز پیش بینی 135 میلیون قطعه جوجه ریزی در بازار وجود دارد که این به معنی تولید بالا تر از تقاضای بازار است و در  هفته های آینده احتمال کاهش قیمت این محصول به کمتر از قیمت مصوب وجود دارد و شرکت پشتبانی امور دام مجبور به جمع آوری مازاد تولید مرغداران خواهد بود.

قیمت جوجه یک روزه نیز در کشور کاهش یافته و پایین‌تر از نرخ‌های مصوب خود به فروش می‌رسد.

قیمت گوشت تفکیک شده از این رقم بسیار بالاتر است؛ به‌طور مثال ران گوسفندی کیلویی ۶۲۰هزار تومان و راسته گوسفندی کیلویی ۸۰۰هزار تومان به فروش می‌رسد. گوشت گوساله هم همزمان با افزایش قیمت مواجه شده و طی یک‌ماه اخیر تا ۱۶درصد معادل ۷۰هزارتومان در هر کیلو بالا رفته است.

فعالان بازار دلیل تداوم گرانی گوشت را کاهش شدید عرضه دام زنده می‌دانند. دولت تلاش کرده این کمبود را از محل واردات تامین کند. براساس آمارها نیاز سالانه بازار به انواع گوشت قرمز ۹۵۰هزارتن است که بخش عمده آن در داخل کشور تولید و کسری ۱۰درصدی از محل واردات تأمین می‌شود.

طی روزهای گذشته دولت نرخ گمرکی گوشت قرمز را از ۴ به یک‌درصد کاهش داد و به استناد بند ب تبصره ۷ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۲، ۲ردیف تعرفه مربوط به قیمت گوشت قرمز گوساله و گوسفند کشتاری را مشمول کاهش نرخ حقوق ورودی کرد.

قیمت مرغ در فروشگاه‌های محصولات پروتئینی تهران در روزهای اخیر به محدوده ۸۵هزار تومان رسیده است که در مقایسه با قیمت ۱۰۰هزار تومانی اوایل مرداد ۱۵هزار تومان کاهش را  نشان می‌دهد. با این حال این قیمت هنوز تا نرخ مصوب این کالا فاصله دارد. دولت حدود یک‌ماه پیش قیمت مصوب ۷۳هزار تومانی هر کیلو مرغ گرم را ۵هزار تومان افزایش داد، اما هنوز قیمت ۷۸هزار تومانی مصوب جدید هم در مغازه‌ها رعایت نمی‌شود.

رئیس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی تهران روز گذشته از بهبود وضعیت بازار مرغ خبر داد و به همشهری گفت: با توجه به اینکه تولید و عرضه مرغ بیشتر شده قیمت مرغ در بازار طی هفته‌های اخیر کاهشی بوده و به نرخ مصوب نزدیک‌تر شده، اما توزیع مرغ با نرخ مصوب هنوز پاسخگوی کل نیاز نیست.

مهدی یوسف‌خانی افزود: توزیع مرغ در میدان بهمن افزایشی بوده، اما همچنان کافی نیست و نیمی از واحدهای صنفی تهران می‌توانند مرغ مورد نیاز خود را با نرخ مصوب تهیه کنند.

به‌گفته این مقام صنفی، بخشی از واحدهای صنفی با توجه به کافی‌نبودن توزیع یا معطل‌ماندن در نوبت، ترجیح می‌دهند مرغ را با نرخ آزاد تهیه و عرضه کنند. مرغداران موظفند نیمی از تولیدات خود را با قیمت مصوب به کشتارگاه عرضه کنند.

با این حال مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور از تداوم کاهش قیمت‌ها خبر داد و گفت: پیش‌بینی می‌کنیم در شهریورماه قیمت‌ها از قیمت‌های فعلی هم کاهشی‌تر شود.

علی ابراهیمی به همشهری آنلاین افزود: روند کاهش قیمت مرغ در بازار تهران چند روز است که آغاز شده، در برخی استان‌ها اما به‌علت فاصله جغرافیایی قیمت‌ها هنوز کاهشی نشده، ولی در کل روند قیمت مرغ در حال عادی شدن است. به‌گفته این مقام صنفی جوجه‌ریزی در تیرماه ۱۳۲میلیون قطعه بوده و پیش‌بینی می‌شود جوجه‌ریزی مردادماه از تیرماه هم بیشتر باشد.

وی افزود: دلیل این موضوع هم این است که ارز از محل تالار دوم تخصیص داده شد و عرضه بسیار گسترش پیدا کرد و همین عرضه باعث کاهش قیمت گوشت منجمد شد. لازم به ذکر است با توجه به برنامه ریزی که بانک مرکزی با وزارت جهادکشاورزی دارد، ارز خوبی برای گوشت منجمد تامین خواهد شد و حجم ورود آن به کشور افزایش پیدا خواهد کرد و پیش بینی وزارت جهاد و اتحادیه وارد کنندگان گوشت هم این است که قیمت گوشت منجمد در هفته های آتی کاهش پیدا کند و به کیلویی ۲۵۰ هزار تومان برسد.

قائم مقام وزیر کشاورزی با اشاره به ادامه روند تخصیص ارز ۲۸۵۰۰ تومانی برای واردات گوشت تنظیم بازاری گفت: بنابراین هیچ گونه تغییر گروه کالایی ارزی در واردات گوشت تنظیم بازاری نخواهیم داشت و کل ارز مربوط به گوشت گوسفند و گوساله ی وارداتی با همان ارز ۲۸۵۰۰ تومان تامین می شود و واردات تا زمانی که قیمت ها به قیمت متعادلی برسد افزایش خواهد داشت و وزارت جهاد برای نیمه ی دوم سال برنامه ی تولید قراردادی را فعال خواهد کرد تا بتواند همان کاری که در خصوص قیمت مرغ انجام داد را در خصوص قیمت گوشت انجام دهد.

نام محصول

قیمت واحد کیلوگرم (تومان)

راسته با استخوان گوسفندی

۳۴۰,۰۰۰

ران کامل ممتاز گوسفندی

۴۲۰,۰۰۰

کف دست گوسفندی با ماهیچه

۳۷۵,۰۰۰

ران پاک کرده گوساله

۳۸۰,۰۰۰

سر دست پاک کرده گوساله

۲۹۰,۰۰۰

گردن گوسفندی

۲۹۰,۰۰۰

قلوگاه گوساله

۱۹۵,۰۰۰

گردن گوساله

۱۹۰,۰۰۰

قلم گوساله

۱۲۵,۰۰۰

سردست گوسفندی

۳۹۰,۰۰۰

ماهیچه گوساله

۳۸۰.۰۰۰

دمبالیچه گوسفندی

۲۸۰.۰۰۰

نیم شقه سردست گوسفند

۳۶۵.۰۰۰

شقه لاشه گوسفندی

۳۹۰,۰۰۰

نیم شقه ران گوسفندی

۴۱۵,۰۰۰

صدردادرس با بیان اینکه مشکلی در تامین گوشت مورد نیاز نداریم، گفت: بعد از اصلاح نظام یارانه، قیمت تمام شده تولید افزایش یافت به طوریکه در حد توان اقتصادی مردم نبود، بنابراین لاید راهکارهایی برای حل مشکل اقتصادی مردم بکارگرفته شود.

مدیرعامل اتحادیه دام سبک واردات گوشت را از راهکارهای موقت تنظیم بازار اعلام کرد و گفت: در شرایط کنونی واردات تنها برنامه است که با این روش تولید و امنیت پایدار غذایی را از دست خواهیم داد. از این رو دولت نباید تنها متکی به واردات باشد.

او ادامه داد: دولت باید زیرساخت های لازم برای تولید در کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت ایجاد کند تا افزایش بهره وری تولید در کنار توان اقتصادی مردم اتفاق بیفتد.

صدردادرس با تاکید بر ضرورت تقویت توان اقتصادی دامدار گفت: سیاست های حمایتی همچون دامدار کارت، تخصیص تسهیلات به دامداران، توزیع نهاده مدت دار و اجرای مصوبه تاخیر معوقات دامداران به رفع بحران کنونی کمک می کند. هرچند بانک ها در برابر اجرای مصوبات مقاومت می کنند.

بنابر اعلام مرکز آمار مقایسه عملکرد کشتارگاه های رسمی کشور در خرداد ۱۴۰۲ با مدت مشابه سال قبل نشان دهنده کاهش ۱۲ درصدی مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه های رسمی کشور است که این امر به عواملی همچون کاهش سرانه مصرف و قاچاق دام بستگی دارد.

آقای مجتبی عالی،  مدیرعامل اتحادیه دامداران با بیان اینکه امکان خودکفایی گوشت در داخل وجود دارد، گفت: با توجه به جمعیت دامی کشور علاوه بر توانایی خودکفایی تامین نیاز داخل و بی نیازی از واردات، امکان صادرات گوشت هم به بازارهای هدف وجود دارد.

به گفته او، با توجه به اصلاح نظام یارانه و افزایش ۵ تا ۶ برابری نقدینگی مورد نیاز دامداران انتظار می رود که حمایت های لازم صورت گیرد تا پایداری تولید در معرض خطر نیفتد.

عالی ادامه داد: گرچه قرار بود حمایت هایی تحت عنوان دامدار کارت صورت گیرد، اما متاسفانه پرداخت این تسهیلات تمدید نشد که در نهایت دامداران به سبب کمبود نقدینگی مجبور به کشتار دام شدند.

مدیرعامل اتحادیه دامداران گفت: اگر نهاده دامی مورد نیاز دامداران تامین می شد، آنها به علت کمبود نقدینگی مجبور به کشتار با وزن پایین نبودند. درحالیکه با پرداخت دامدار کارت و تامین نهاده دامی، امکان صادرات هم وجود دارد.

آقای منصور پوریان، رئیس شورای تامین کنندگان دام کشور گفت: اکنون واردات گوشت رقیب تولید داخل است که با این وجود شرایط تولید برای تولیدکننده سخت است.

به گفته او، علی رغم افزایش هزینه های تولید، حمایت از دامدار در حد شعار است که متاسفانه دامداران ما خروجی خوبی نسبت به تولید ندارند.

پوریان ادامه داد: با توجه به خشکسالی و گرانی نهاده دامی، حمایت همه جانبه از امر تولید ضروری است، درحالیکه به رغم ممنوعیت صادرات، واردات گسترده در حال انجام است.

رئیس شورای تامین کنندگان دام گفت: با توجه به آنکه مسئولان اذعان می کنند که صادرات دام منجر به بالارفتن قیمت و هزینه های تولید می شود، بنابراین امیدی به صادرات نیست که با این وجود جای این سوال مطرح است که با توجه به ممنوعیت صادرات و واردات گوشت، علت بالا بودن قیمت چیست؟

به گفته او، با توجه به جمعیت بالای ۱۰۰ میلیونی دام، محدودیتی در تولید گوشت کشور نداریم.

پوریان با بیان اینکه دامداران بعد از جراحی اقتصادی بزرگترین ضربه را متحمل شدند، گفت: با توجه به هزینه های سرسام آور تولید، طرح های حمایتی از دامداران باید ایجاد شود تا علاوه بر تامین نیاز داخل، امکان صادرات وجود دارد.

او نیاز سالانه گوشت قرمز را یک میلیون و ۳۰۰ تا یک میلیون و ۴۰۰ هزارتن اعلام کرد و گفت: بنابر جمعیت دامی کشور، پتانسیل تولید یک میلیون و ۶۰۰ تا یک میلیون و ۷۰۰ هزارتن گوشت در کشور وجود دارد.

علی رغم آنکه بعداز اصلاح نظام یارانه قرار بود حمایت هایی در قالب توزیع نهاده دامی مدت دار، دامدار کارت و صادرات دام مازاد از دامداران صورت گیرد، اما متاسفانه نه تنها توجه چندانی به این صنعت نشد، بلکه با واردات بی رویه چالش هایی برای تولید داخل ایجاد شده است که حال انتظار دامداران از مسئولان آن است که با حمایت همه جانبه از خروج ارز جلوگیری کنند.

ارسال نظر: