کدخبر: 2166

همسان سازی حقوق بازنشستگان به کجا رسید؟

احسان ارکانی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به آخرین وضعیت لایحه دائمی کردن قانون همسان سازی بازنشستگان لشکری و کشوری گفت: هم اکنون این لایحه در مجلس شورای اسلامی مطرح است و نظر اکثریت قاطع نمایندگان مبنی بر حمایت از این لایحه به نفع بازنشستگان است.

 احسان ارکانی گفت: هم اکنون لایحه «دائمی کردن، قانون همسان سازی بازنشستگان لشکری و کشوری» در دستور کار برای تصویب قرار دارد و هدف ما این است هفته آینده با هر راهکار موجود این لایحه را تصویب کنیم.

احسان ارکانی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به آخرین وضعیت لایحه دائمی کردن قانون همسان سازی بازنشستگان لشکری و کشوری گفت: هم اکنون این لایحه در مجلس شورای اسلامی مطرح است و نظر اکثریت قاطع نمایندگان مبنی بر حمایت از این لایحه به نفع بازنشستگان است.

او با بیان مشکلات بازنشستگان افزود: دائمی شدن قانون همسان سازی بازنشستگان یکی از اولین موضوعاتی بود که نمایندگان با آغاز کار مجلس یازدهم آن را پیگیری کردند و همیشه به عنوان یک مطالبه از دولت خواستند تا هرچه سریع‌تر این لایحه را با پیش بینی بار مالی‌اش به مجلس ارسال کند چرا که همه ما می‌دانیم بازنشستگان این روزها چقدر با مشکلات اقتصادی و تورم کمرشکن دست و پنجه نرم می‌کنند و از آنجایی که سن بالایی دارند توان انجام کار دیگری هم ندارند چرا که عائله مند هستند و اضافه کار و مزایای آنها با بازنشستگی قطع می‌شود و حقوق‌شان تنزل پیدا می‌کند با مشکل زیادی مواجه می‌شوند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پس اینکه دولت لایحه را به مجلس ارسال کرد، کمیسیون اجتماعی کار آن را انجام داد و هم اکنون لایحه در دستور کار برای تصویب قرار دارد و هدف ما این است هفته آینده با هر راهکار موجود این لایحه را تصویب کنیم.

ارکانی در پاسخ به این سوال که چرا تصویب این لایحه تاکنون زمان برده است؟ گفت: علی رغم اینکه آقای نوبخت اعلام کردند بار مالی این موضوع در لایحه دیده شده اما به نظر می‌رسد در موضوع تامین اعتبارات ابهاماتی وجود دارد بنابراین پیگیر هستیم تا موضوع اعتبارات را شفاف سازی کنیم تا در آینده وقتی لایحه را به شورای نگهبان ارسال کردیم، شامل اصل ۱۷۵ قانون اساسی نشود؛ این اصل می‌گوید تمام لوایح که بارمالی دارند باید محل تامین اعتبارات آنها به صورت شفاف پیش بینی شود.

این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید کرد: انشالله با تصویب دائمی شدن همسان سازی حقوق بازنشستگان دیگر شاهد دغدغه همیشگی آنها در سنوات گذشته مبنی بر اختلاف میزان حقوق آنان با شاغلین نخواهیم بود چرا که هر ساله ما شاهد نارضایتی بازنشستگانی هستیم که می‌گویند چرا حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری، تامین اجتماعی و... بایکدیگر تفاوت دارد و میزان آن با حقوق شاغلین نیز متفاوت است.

مابه التفاوت حقوق بازنشستگان کی پرداخت می شود؟

حقوق بازنشستگان

 طبق اعلام تامین اجتماعی مابه التفاوت حقوق فروردین ماه مستمری بگیران و بازنشستگان قرار بود با حقوق خردادماه آن‌ها واریز شود که این کار هنوز انجام نشده است.

طبق قولی که مسئولان تامین اجتماعی به بازنشستگان و مستمری بگیران خود داده بود می بایستی مابه التفاوت حقوق فروردین همراه با حقوق خرداد ماه آنها پرداخت می شود که در حال حاضر در واپسین روزهای تیر ماه  به سر می بریم اما هنوز خبری از تحقق این وعده نیست و بازنشستگان و مستمری بگیران این سازمان حقوق معوقه خود را دریافت نکرده اند.

گفتنی است که سازمان تامین اجتماعی به تربیت حروف الفبا حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران را از بیستمین روز هر ماه تا پایان همان ماه به حساب افراد تحت پوشش خود واریز می کند.

مصطفی سالاری مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی، در حاشیه سلسه نشست های تامین اجتماعی با موضوع تعارض منافع در خصوص پرداخت ما به التفاوت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی گفت: به جهت اینکه یک بار تغییراتی در حقوق اردیبهشت ماه انجام شد باید سازمان تامین اجتماعی ما به التفاوت حقوق بازنشستگان را پرداخت می کرد.

وی افزود:پرداخت حق بیمه به تنهایی کافی نیست و چون منابع سازمان تامین اجتماعی متفاوت است امیدوار هستیم منابع برای پرداخت مابه التفاوت حقوق ها را وصول کنیم.

سالاری بیان کرد: مطالبات ما از دولت همچنان وجود دارد که در حال حاضر دولت معادل ۸۹ هزار میلیارد تومان سهام دولت را در دستور کار دارد.بنا به پیشنهاد وزیر اقتصاد در اجرای قانون و بودجه قرار است این سهام به سازمان تامین اجتماعی برای بدهی دولت واگذار شود.

سالاری گفت: امیدوار هستیم با سود این سهام و باقی درآمدها بتوانیم مابه التفاوت حقوق بازنشستگان را در کنار حقوق آنها بپردازیم.

همچنین مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی در این نشست گفت: در مورد زمان واریز مابه التفاوت افزایش حقوق فروردین ۱۴۰۰ بازنشستگان افزایشی که اول سال اعمال کردیم، هزینه قابل توجهی بود و اولین گام این است که بتوانیم منابع مالی مورد نیاز را به موقع تأمین کرده و هم برای دو سه سال آینده پیش بینی منابع را انجام دهیم.

وی افزود: باید تا پایان دولت کاری کنیم که برای سه چهار سال آینده منابع ناشی از افزایش حقوق‌ها تأمین باشد.

با تمام صبحت ها و وعده های داده شده و با گذشته ۴ ماه از ابتدای سال هنوز وعده ها عملیاتی نشده و بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی منتظر دریافت مابه التفاوت حقوق فروردین ماه خود هستند.

ارسال نظر: