کدخبر: 15203

فولاد مبارکه | اختلاس

واقعیت تخلف فولاد مبارکه فاش شد | 92 هزار میلیارد تومان کجاست؟

گرچه در چند روز اخیر برخی جریان‌ها تلاش کرده‌اند این تخلفات را به دولت قبل نسبت دهند، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد، اشخاص حقیقی و حقوقی پرشماری در تخلفات فولاد مبارکه سهیم شده‌اند.

نتیجه تحقیق و تفحص مجلس از فولاد مبارکه از بروز تخلف حدود ۹۲ هزار میلیارد تومانی از مهر ماه ۱۳۹۷ تا تیر ۱۴۰۰ حکایت دارد. اما کدام اشخاص حقیقی و حقوقی در این تخلفات سهم داشته‌اند؟ سرانجام تحقیق و تفحص مجلس از عملکرد مالی شرکت فولاد مبارکه به پایان رسید. انتشار گزارش حدود ۳۰۰ صفحه‌ای، نشان از بروز تخلفات گسترده مالی در این شرکت در بازه زمانی مهر ۱۳۹۷ تا تیر ماه ۱۴۰۰ دارد.

گرچه در چند روز اخیر برخی جریان‌ها تلاش کرده‌اند این تخلفات را به دولت قبل نسبت دهند، اما بررسی‌ها نشان می‌دهد، اشخاص حقیقی و حقوقی پرشماری در تخلفات فولاد مبارکه سهیم شده‌اند. چنانکه نمی‌توان تمام این افراد جزو یک گروه و جناح دانست. از صداوسیما و ارگان‌های فرادولتی گرفته تا برخی از کاربران توئیتری در این تخلف ۹۲ هزار میلیارد تومانی سهم داشته‌اند.

همچنین در زمان وقوع این اتفاقات، رئیس دولت کنونی، ریاست دستگاه قضا را بر عهده داشت. اکنون نیز برخی معتقدند که انتشار این فهرست لزوماً به معنای احراز تخلف و جرم نیست. با این حال مطالعه گزارش تحقیق و تفحص مجلس نشان از انحراف بخش مهمی از این منابع در فولاد مبارکه دارد. البته نمایندگان مجلس هم این گزارش را برای رسیدگی به قوه قضائیه ارسال کرده‌اند، اما در بسیاری از بخش‌ها با اطمینان از تخلف و هزینه‌کرد منابع بر خلاف قانون صحبت به میان آورده‌اند.

نمایشی از سقوط ارزش پول ملی

ابعاد تخلفات فولاد مبارکه چنان گسترده و پیچیده است که شاید به صورت رندم هر نهاد دولتی و غیردولتی را انتخاب کنیم، نامش را بتوان در گزارش تحقیق و تفحص مجلس پیدا کرد. همچنان اعداد و ارقام این تخلفات به حدی بالاست که می‌توان فسادهای مالی سال‌های گذشته را در برابر آن یک سوءتفاهم دانست. به هر حال نکته اصلی این است که متخلفان هیچ‌گاه از تورم عقب نمی‌مانند.همچنین ثبت تخلفات ۹۲ هزار میلیارد تومانی می‌تواند نمایشی از سقوط ارزش پول ملی باشد. رقمی که حدود ۳۰ برابر بیشتر از تخلف ۳۰۰۰ میلیارد تومانی محمود خاوری، مدیرعامل متواری بانک ملی، در حدود ۱۰ سال پیش است.

بدین ترتیب پرداختن به جزئیات تک تک تخلفات امری زمان‌بر خواهد بود. در این گزارش تنها به بخشی از مهم‌ترین تخلفات فولاد مبارکه به صورت خلاصه پرداخته‌ایم.همان‌طور که در جداول زیر مشخص است، بخش مهمی از اقدامات این شرکت به سرپوش گذاشتن روی تخلفات مربوط می‌شود. روابط عمومی این شرکت هزینه هنگفتی را خرج رسانه‌ها کرد که البته قرارداد مشخصی هم ندارند.

در این بین ارگان‌ها و مؤسسات دولتی و شبه‌دولتی هم از الطاف حمیدرضا عظیمیان، مدیرعامل وقت فولاد مبارکه، از بیت‌المال بی‌بهره نمانده‌اند. این نهادها حدود ۱۸۰ میلیارد تومان دریافتی داشته‌اند.باشگاه فوتبال سپاهان اصفهان نیز دریافتی‌های قابل توجهی در طول سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ داشت. این شرکت فقط در یک فقره بابت تبلیغات ۳۰۰ میلیارد تومان پول به حساب این باشگاه واریز کرد. البته این پول درنهایت برای عقد قرارداد ۱۳ میلیارد تومانی با بازیکنان یا پرداخت حقوق ماهانه ۹۵ میلیون تومانی مدیرعامل (محمدرضا ساکت) هزینه شد.

همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد پنج بازیکن تیم سپاهان که در طول فصل گذشته روی هم ۱۳۱۷ دقیقه به زمین بازی رفته‌اند، درمجموع ۲۰ میلیارد تومانی دریافت کرده‌اند.علاوه بر این، نام ۲۶ نفر در بین سال‌های ۹۷ تا ۱۴۰۰ در فهرست باشگاه دیده می‌شود که هیچ‌گاه به میدان مسابقه نرفته‌اند. این ماجرا زمانی اهمیت پیدا می‌کند که مشخص می‌شود این افراد ۶٫۵ میلیارد تومان دریافتی از فولاد مبارکه داشته‌اند.

حق‌الزحمه ۱۷ بازیکن این تیم نیز در فصل ۹۹-۱۴۰۰ به ۵۵ میلیارد تومان می‌رسد. یعنی این افراد برای هر دقیقه بازی بدون محاسبه سایر هزینه‌ها حدود ۱۸ میلیون تومان دریافت کرده‌اند.گزارش مجلس نشان می‌دهد، امیر قلعه‌نوئی که قرارداد ۲٫۵ میلیارد تومانی با این باشگاه داشت، به‌ناگاه قرارداد خود را فسخ کرد. ماجرا زمانی جالب می‌شود که پس از فسخ قرارداد، او با دریافت پنج میلیارد تومان رقم بالاتر دوباره سرمربی سپاهان می‌شود!

ارسال نظر: