کدخبر: 19726

سود سهام عدالت | واریز سود سهام عدالت | ثبت نام سهام عدالت

آیا سود سهام عدالت به حساب دارندگان واریز می شود

بنابر اعلام بخش‌های مربوطه، سهامداران از کلیک کردن بر روی لینک‌های ناشناس با موضوع سهام عدالت و واریز سود آن جدا خودداری کنند تا گرفتار دام کلاهبرداران نشوند.

سود سهام عدالت در هر سال دو بار به حساب مشمولان واریز می شود. سود سهام عدالت بسته به میزان سهام عدالت متفاوت است . در سال 1402 هنوز سود سهام عدالت به حساب دارندگان سهام عدالت واریز نشده است. سود سهام عدالت مشکلات زیادی را از مردم برطرف می کند. اخرین جزئیات سود سهام عدالت را دراین صفحه بخوانید.

 

واریزی سود سهام عدالت صحت دارد

سهام عدالت موضوعی که با توجه به دامنه دربرگیری آن فرصت بیشتری جهت پهن کردن دام برای سود جویان در این زمینه را فراهم کرده است؛ فرصت طلبانی که به شیوه‌های مختلف سعی در فریب سهامداران  دارند و گاهی پا را فرا‌تر گذاشته و تنها به سهامداران عدالت هم بسنده نمی‌کنند.

سهام عدالت

اگر به فضای مجازی سری بزنید تقریبا غیر ممکن است که به اخبار و لینک‌های مربوط به واریز سود سهام عدالت برنخورید.

واریز سود سهام عدالت؛ کلید واژه‌ای وسوسه انگیز که سرهنگ کارآگاه علی حسینی پیش از این در خصوص کلاهبردار‌ها در این زمینه گفته بود: مجرمان سایبری با ارسال پیامک‌هایی تحت عنوان سهام عدالت با سرقت اطلاعات حساب‌های بانکی شهروندان اقدام به برداشت از حساب و یا سوء استفاده از حساب‌های بانکی افراد می‌کنند.

او می‌گوید: با کلیک کاربر روی لینک ارسال شده، دستگاه قربانی هک شده و کلاهبرداران می‌توانند به پیامک‌های دریافتی و لیست مخاطبین دسترسی پیدا کنند. در ادامه، علاوه بر دسترسی به رمز‌های پویا به منظور خالی کردن حساب بانکی، پیامک جعلی را به تمامی مخاطبان قربانی ارسال می‌کنند.

به گفته او، پیامک‌های معتبر با سرشماره مخصوص ارسال می‌شوند. پیامک‌های حاوی لینک با سرشماره‌های شخصی، بدون شک پیامک جعلی و کلاهبرداری است.

در همین زمینه روز گذشته سرهنگ محمود کلوانی فرمانده انتظامی شهرستان گلوگاه گفت: شاکی که پیگیر اخبار اختصاص ثبت نام سهام عدالت به افراد بوده است، غافل از ماهیت مجرمانه لینک‌های ارسالی به آدرس آلوده مراجعه کرده و پس از نصب بدافزار بر روی تلفن همراه شاکی، برداشت‌های اینترنتی غیرمجاز آغاز و جمعاً مبلغ ۴۰ میلیون ریال از حساب وی برداشت‌شده است.

بنابر این با توجه به افزایش دربرگیری این نوع کلاهبرداری‌ها با نام سهام عدالت و کلید واژه واریز سود، روز گذشته هم پلیس فتا برای شهروندان پیامک هشدار ارسال کرد.

هم برای اطلاع رسانی بیشتر موضوع به سراغ مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی رفت. آقای باغستانی هم در پاسخ به این پرسش که آیا بناست تا قبل از زمان اعلامی سود سهام عدالت مربوط به عملکرد مالی شرکت‌ها در سال ۱۴۰۱ سود دیگری برای سهامدارانی واریز شود؟ بیان کرد: سود عملکرد مالی شرکت‌ها برای سال ۱۴۰۰ به شکل عمده در دو مرحله سال گذشته واریز شد و اکنون عدد قابل توجهی از منابعی که قابل واریز باشد باقی نمانده است و حقیقت صرفه به مقیاس واریز هم وجود ندارد به همین سبب اشتباه است که واریز جداگانه داشته باشیم و قطعا بازخورد خوبی هم از سوی مردم نخواهد داشت.

او افزود: به دلایل مطرح شده به احتمال زیاد سود‌های باقی مانده سال ۱۴۰۰ با سود ۱۴۰۱ تجمیع خواهد شد تا صرفه به مقیاس بوده و در ذهن مردم نیز نقطه نظر منفی وجود نداشته باشد بنابر این سود واریزی، فعلا نداریم.

نکته دیگری هم که در فضای مجازی به تازگی حسابی به چشم می‌خورد بحث ثبت نام سهام عدالت برای جاماندگان است؛ موضوعی که حتی در برخی از گروه ها افراد یکدیگر را برای ثبت نام در لینک‌های اعلامی دعوت می‌کنند و به یکدیگر مشاوره هم می‌دهند در حالی که هنوز اعطای سهام عدالت به جاماندگان منتظر تصویب آیین نامه‌های لازم است و به گفته مسئولان هیج دوره‌ای ثبت نام سهام عدالت وجود نداشته است.

وزیر امور اقتصاد و دارایی آقای خاندوزی هم در خصوص آخرین جزئیات اعطای سهام عدالت به جاماندگان به تازگی به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: مسئله تخصیص سهام عدالت به خانواده‌های تحت پوشش نهاد‌های حمایتی، کمیته امداد و بهزیستی اواخر سال گذشته مصوب شد، اما به جهت اینکه سهام لازم در اختیار قرار نگرفت به امسال موکول شد.

او افزود: مجلس شورای اسلامی مصوب کرد که (اعطای سهام عدالت) در قانون بودجه ۱۴۰۲ همچنان ادامه پیدا کند، ما امیدوار هستیم که آیین نامه اجرا شدن قانون بودجه ۱۴۰۲ در خصوص افراد تحت پوشش نهاد‌های حمایتی نسبت به سهام عدالت به زودی مصوب شود و بعد از آن سهامی که به هر خانواده اختصاص داده خواهد شد، اطلاع رسانی می‌شود.

در نهایت به گفته مسئولان، سهامداران باید توجه داشته باشند که واریز سود  سهام عدالت تنها از طریق سامانه سجام خواهد بود و در صورت داشتن مشکل یا ابهام افراد می‌توانند با مرکز پاسخگویی سپرده گذاری مرکزی با شماره ۱۵۶۹ تماس گیرند و  برای اینکه سهامداران گرفتار تورهای پهن شده سودجویان نشوند تنها اخبار را از مراجع رسمی دنبال کنند چرا که قبل از هر نوع واریز سود اطلاع رسانی کامل صورت می گیرد.

جزئیات جدید درباره سود سهام عدالت

 درحالی که طبق آمار حدود ۴۹ میلیون نفر مشمول سهام عدالت هستند، همواره صدای اعتراض عده‌ای به گوش می‌رسید که چرا با وجود اینکه جزو دهک‌های کم درآمد جامعه هستند، مشمول این سهام نمی شوند. از سویی دولت دوازدهم درحالی به کار خود پایان داد که اعلام شد پرونده ثبت نام سهام عدالت بسته شده است و امکان اینکه مشمول جدیدی پذیرفته شود وجود ندارد. با این حال برخی نماینده های مجلس همچنان قول تخصیص سهام عدالت به جاماندگان را می دادند و آمارهای مختلفی نیز از جاماندگان ارائه می شد و در نهایت نیز زمزمه های یک جامعه آماری ۲۰ میلیون نفری نیز به گوش رسید.

 

به گفته او، حدود 5 جلسه است به طور خاص بحث سهام عدالت در کمیسیون فرعی شورا و خود شورا مطرح می شود.

او در پاسخ به این سوال که آیا احتمال بازگشایی نماد های استانی سهام عدالت تا پایان سال وجود دارد؟ گفت: به امید خدا حتی شاید زودتر هم صورت گیرد.

وزیر امور اقتصاد و دارایی ضمن تشریح آخرین وضعیت تخصیص سهام عدالت به جاماندگان گفت: در حوزه مبادلات مالی، بانکی و تسویه‌های بین‌المللی و مسائل ارزی با شرکای راهبردی کشور درحوزه کشورهای استراتژکی همسو و همسایه که مورد تاکید رییس جمهور هم است به توافقات خوبی رسیده‌ایم.

به گزارش بانک اول سید احسان خاندوزی در حشایه پانزدهمین نمایشگاه صنعت مالی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه دولت از ابتدی شروع کار خود در ظرفیت‌هایی که می‌توان به شکل قانونی از رمزارزها برای کمک به شرایط تجاری کشور استفاده کرد اصرار داشت، عنوان کرد: در این راستا یک متن خوبی با همکاری سایر نهادها از جمله بانک مرکزی و وزارت نیرو تهیه و ارسال شد، این متن در نوبت تصویب هیات دولت قرار دارد، بعد از تصویب آن می‌توان یک گام جدید را در عرصه استفاده از رمزارزها. یکی از محورهایی که در برنامه هفتم مورد نظر دولت و مجلس است، تعیین تکلیف رمزارزها است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه فعالان بازار سرمایه در عمل در طول یک سال و نیم گذشته مشاهده کرده‌اند توافق خوبی بین دولت و مجلس وجود دارد، عنوان کرد: بازار سرمایه یکی از ظرفیت‌های اساسی نظام مالی کشور است. زمانی که دولت شروع به کار کرد حدود ۷۶۰ نهاد مالی فعال بود امرز بیش از ۹۳۰ نهاد مالی فعال هستند. در یکی از شفاف‌ترین دوره‌های بازار سرمایه یکی از مطالبات جدی فعالان اقتصادی پیش‌بینی پذیر بودن، عدم تغییر مکرر مقررات و آیین‌نامه‌های فعالیت‌های تولیدی است که چشم انداز سوداپری صنایع بورسی را در کشور تضمین کند.

وزیر اقتصاد ادامه داد: امیدواریم با همکاری مجلس با نگاه بلندمدت به مصوبات در حوزه شاخص‌های کلیدی قیمتی در صنایع کلیدی کشور و دور شدن از قیمت‌گذاری‌های غیرکارشناسی که موجب افت چشم انداز سوداوری صنایع بزرگ کشور می‌شود اخبار خوبی برای سال جاری داشته باشیم.

خاندوزی در ادامه درمورد تخصیص سهام عدالت به جاماندگان توضیح داد: موضوع تخصیص سهام عدالت به خانواده‌های تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و نهادهای حمایتی سال گذشته مصوب شد اما از آنجایی که سهام لازم در اختیار قرار نگرفت به سال جاری موکول شد و مجلس مصوب کرد در قانون سال جاری این فرصت ادامه پیدا کند.

وی افزود: امیدواریم ایین نامه اجرا شدن قانون بودجه سال جاری در این خصوص به زودی مصوب شود و بعد میزان سهام عدالتی که برای هر خانواده اختصاص پیدا خواهد کرد اعلام می‌شود.

وزیر اقتصاد در ادامه با بیان اینکه در حوزه مبادلات مالی، بانکی و تسویه‌های بین‌المللی و مسایل ارزی با شرکای راهبردی کشور درحوزه کشورهای استراتژکی همو و همسایه که مورد تاکید رییس جمهور هم است به توافقات خوبی رسیده‌ایم، عنوان کرد: این توافقات در برخی مقاطع به عمل و اجرا رسیده است، از جمله پیامرسان‌های کشور و شبکه های تسویه، اما به جهت ملاحظات تحریمی، کشورهای طرف مبادله از ایران خواسته‌اند جزییات را افشا نکند تا بتوان در شرایط امن تری ب‌ه این مسیر ادامه دهیم از جمله توافقات پیوند دادن بخش خصوصی کشورها باهم است.

سهام عدالت

انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث موضوعی است که رئیس سازمان بورس در آخرین نشست خبری خود در سال گذشته از ساز و کاری جدید برای تعیین تکلیف آن خبر داده بود موردی که اسفند پارسال گفته شد حداکثر ۲ تا ۳ ماه آینده قطعی می‌شود.

سامانه انتقال سهام عدالت به وراث موضوعی که در برهه‌های زمانی مختلف در خصوص راه اندازی و اجرایی شدن آن وعده‌های زمانی گوناگونی داده شده است؛ سامانه ای که همواره برخی شهروندان خواستار پیگیری آن از مسئولان مربوطه بوده اند.

موضوعی که قاسمی یکی از شهروندان در خصوص آن به ما گفت: ۶ سال است که پدر من فوت شده، اما هنوز برای تعیین تکلیف سهام عدالت آن نتوانسته ایم اقدامی انجام دهیم.

ساعدی شهروند دیگری ب گلایه از وعده‌های زمانی مختلف افزود: این که زمانی برای راه اندازی سامانه اعلام می‌شود، ولی به آن عمل نمی‌شود بیشتر کلافه کننده است برای انتقال سهام عدالت پدرم که سال هاست فوت شده منتظر راه اندازی این سامانه هستیم.

راه اندازی سامانه انتقال سهام عدالت به وراث که در سال‌های گذشته نیز بارها در خصوص آن نکاتی ارائه شده بود. به طور مثال در ۶ اسفند ۱۴۰۰ باغستانی، مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی گفته بود: برای انتقال قهری سهام عدالت به زیرساخت‌های متفاوتی نیاز است که به دلیل پیچیدگی‌های آن، قدری راه‌اندازی سامانه مربوطه طولانی شد که امیدواریم ظرف ۶ ماه آینده (شهریور ۱۴۰۱) به بهره‌برداری برسد.

سامانه‌ای که شهریور ۱۴۰۱ هم خبری از آن نشد و ابوترابی،قائم مقام مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی در ۳۰ مهر ۱۴۰۱ گفته بود: در خصوص سامانه انتقال سهام عدالت به وراث باید گفت این سامانه دو بخش دارد. بخش اول که باید یک سری زیر ساخت‌ها در قسمت فناوری اطلاعات آماده می‌شد که همکاران من در شرکت سپرده گذاری در حال تلاش هستند. اما یک بخش دیگر از این پروژه خارج از حیطه اختیارات سپرده گذاری مرکزی است.

او افزود: قوه قضائیه باید به سپرده گذاری یک سرویسی ارائه کند که در آن متوفیان را مشخص و اطلاعات را به ما دهد تا ما بتوانیم بر اساس گواهی انحصار وراثتی که قوه قضائیه اعلام می‌کند و زیر ساخت‌های سرویسی که به ما می‌دهند موارد را اجرایی کنیم.

با گذشت زمان، اما همچنان راه اندازی سامانه انتقال سهام عدالت به وراث در هاله‌ای از ابهام بود تا این که در ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ محمد کاظمی فرد، رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه درباره اطلاعات فردی متوفیان سهامدار سامانه سهام عدالت به صورت الکترونیکی اعلام کرد: سازمان ثبت احوال کشور این خدمت را ارائه می‌دهد و اطلاعات متوفیان را به صورت برخط در اختیار دارد.

وی  افزود: ما داده‌های خدمت انحصار ورثه را در اختیار سازمان بورس قرار داده ایم تا سهام عدالت متوفیان را به خانواده‌های آن‌ها منتقل کنند. این داده‌ها به صورت وب سرویس در اختیار سازمان بورس قرار گرفته و این سازمان می‌تواند در سامانه‌های خود استفاده کند.

در ادامه نیز  باغستانی، مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی در رابطه با موارد مطرح شده گفته بود: فوتی‌ها از سال ۱۳۸۵ بودند از سال ۹۷ به قبل تنها عکس انحصار وراثت مبتنی بر سرویس به سازمان داده شده است و سال ۹۷ به بعد عملا تعداد متوفیان را کاور (پوشش) نمی‌کند.

البته که در آن برهه زمانی مطرح شد که دفاتر پیشخوان قضایی در حال تکمیل اطلاعات فوت شدگان هستند. اما برای سرعت بخشیدن به روند راه اندازی سامانه انتقال سهام متوفیان به وراث، سازمان بورس زیر ساخت فنی را مجدد تغییر داده و طرحی دیگر در شورای عالی بورس مطرح کرده است که در همین رابطه آقای عشقی رئیس سازمان بورس در اسفند سال گذشته گفت: مصوب شد تقسیم بندی سهام عدالت بر مبنای گواهی انحصار وراثت از طریق شعب کارگزاری انجام شود.

بر مبنای طرح جدید، شرکت سپرده گذاری و قوه قضائیه باید اقداماتی را انجام می‌دادند تا زیر ساخت‌های لازم فراهم شود سامانه‌ای که رئیس سازمان بورس در خصوص زمان احتمالی عملیاتی شدن فرآیند آن در آخرین نشست خبری خود در اسفند ۱۴۰۱ اعلام کرده بود: این موضوع حداکثر تا ۲ الی ۳ ماه آینده قطعی می‌شود و این انتقال‌های قهری می‌تواند صورت گیرد.

حالا پس از گذشت بیش از دو ماه از آخرین وعده زمانی داده شده در خصوص راه اندازی سامانه انتقال سهام عدالت به وراث یک منبع آگاه در این زمینه گفت: احتمالا موضوع متوفیان سهام عدالت در نمایشگاه هفته آینده صنعت بورس و بانک بیمه به سرانجام برسد.

 

ارسال نظر: