کدخبر: 7809

کرونا | آمار کرونا | ویروس کرونا

کرونا اومیکرون جولان گرفت | موج جدید در راه است

به فاصله یک روز، میزان مراجعه‌های سرپایی مبتلایان به کرونا به مراکز درمانی دوبرابر شد! باید منتظر پیک جدید بود؟

مسئولان نظام سلامت از وقوع پیک جدیدی در اسفند خبر می‌دهند.آنطور که همشهری گزارش داده، ۲۸دی عضو کمیته مقابله با کرونای وزارت بهداشت اعلام کرد که میزان مراجعه به مراکز درمانی، ۲۰درصد افزایش پیدا کرده و حالا معاون درمان ستاد مقابله با کرونای استان تهران خبر می‌دهد که میزان مراجعه‌ها تنها در تهران تا ۴۰درصد نسبت به ۳هفته قبل بالا رفته است.

هر چند که میزان فوتی‌های روزانه همچنان پایین است و روز گذشته ۱۹نفر به تعداد فوتی‌های کرونا اضافه شد، اما افزایش موارد ابتلا، نگرانی از ایجاد پیک ششم کرونا را ایجاد کرده است؛ هر چند که تأکید می‌شود با توجه به ایمن‌ بودن جامعه و واکسیناسیون، اگر هم پیک جدیدی رخ دهد، خفیف است و موارد ابتلا سرپایی خواهد بود.

تاکنون آمار دقیقی از ابتلا به اومیکرون اعلام نشده است. گفته می‌شود کیت‌های تشخیصی گران است و نمی‌توان از تمام مبتلایان تست اومیکرون گرفت. با این حال براساس اعلام وزارت بهداشت، کلانشهرها بیشترین درگیری را با سویه جدید دارند. تا ۲۸دی، یک‌هزار و ۸۳۳مورد مثبت اومیکرون در کشور ثبت شد که از میان تمام مبتلایان، ۷نفر جانشان را از دست دادند که مربوط به تبریز، شهرکرد، یزد، البرز و کرمان بودند. متخصصان می‌گویند برای رسیدن به آمار واقعی ابتلا به اومیکرون، باید این عدد را چندین برابر کرد.

اغلب بستری‌شده‌های کرونا، واکسن نزده‌اند

کرونا

آنطور که از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی خبر می‌رسد، بیماران مبتلا به اومیکرون بیماران بدحال نیستند؛ آنها اغلب با نشانه‌های سرماخوردگی مراجعه می‌کنند؛ هر چند که گفته می‌شود همزمان آنفلوآنزای فصلی هم شایع شده و نشانه‌های این دو بیماری، یکسان است. براساس اعلام معاون درمان ستاد مقابله با کرونای تهران، میزان بستری‌های پایتخت، کمتر از هزار نفر است و بستری‌ شده‌های آی‌سی‌یو هم کمی بیشتر از ۲۰نفر اعلام شده است. محمدرضا ساور، سوپروایزر بیمارستان شهدای یافت‌آباد است و درباره وضعیت این بیمارستان در مراجعه بیماران مبتلا به کرونا می‌گوید: «هم‌اکنون میزان مراجعه‌هایی که منجر به بستری می‌شود، خیلی زیاد نیست. اغلب آنهایی که بستری می‌شوند یا اصلا واکسن نزده‌اند یا واکسیناسیون‌شان کامل نشده است. برخی هم قبلا مبتلا به کرونا شده‌اند و حالا به‌دلیل عوارض آن ازجمله فیبروز ریوی یا پنومونی (سینه‌پهلو) در بیمارستان بستری می‌شوند، اما به‌طور کلی تنها ۵تا ۱۰درصد مبتلایان به کرونا دچار عارضه‌های ریوی می‌شوند.»

به‌گفته او، نشانه‌های ابتلا به‌سویه جدید، اغلب بدن درد، احساس خستگی، آبریزش بینی و نشانه‌هایی مثل سرماخوردگی است، اما تنگی‌نفس و مشکلات ریوی در بیماران دیده نمی‌شود: «پزشکان توصیه می‌کنند بیماران استراحت کرده و خودشان را قرنطینه کنند؛ چراکه شدت سرایت بالاست و اغلب با ابتلای یک نفر در خانواده، سایر افراد هم مبتلا می‌شوند؛ بنابراین قرنطینه، به شیوع کمتر کمک می‌کند.» براساس اعلام او، اکثر بیماران اغلب در گروه سنی ۳۰تا ۶۰سال هستند که واکسیناسیون‌شان کامل نشده است. بررسی‌های انجام شده از مراجعه‌کننده‌ها به این بیمارستان نشان می‌دهد که حدود ۲۰تا ۳۰درصد افراد، دوز سوم واکسن را تزریق کرده‌اند.

ارسال نظر: