کدخبر: 4154

قیمت دلار |نرخ دلار|قیمت یورو

سیگنال جدید برای قیمت دلار | قیمت دلار امروز چقدر شد؟

همزمان با پیشرفت واکسیناسیون و افزایش شمار افراد واکسینه شده، میزان تلفات ناشی از کووید-۱۹ در جهان برای نخستین بار در یک سال قبل به کمتر از ۴۳۰۰ نفر در روز رسید که این روند در صورت ادامه یافتن می تواند انگیزه احتیاطی معامله گران را در بازار ارز کم کند و کفه معاملات را به نفع دارایی های پرریسک تر در مقابل دارایی های امن سنگین کند

قیمت دلار در صرافی‌ ملی امروز سه‌شنبه نیز اعلام شد که نسبت به دیروز افزایش داشت و قیمت دلار در رقم ۲۶ هزار و ۶۳۸ تومان اعلام شد.

امروز سه‌شنبه بیست و هفتم مهر قیمت دلار در صرافی ملی اعلام شد.بر این اساس قیمت دلار برای فروش در صرافی ملی، ۲۶۶۳۸ تومان اعلام شد. قیمت دلار در این صرافی نیز ۲۶۱۱۰ تومان تعیین شد.

قیمت یورو نیز برای فروش در صرافی‌ ملی ۳۰۵۳۴ تومان اعلام شده؛ قیمت خرید یورو نیز در این صرافی ۲۹۹۳۰ قیمت خورده است.

سیگنال سکه به معامله‌گران دلار

قیمت دلار

برخی فعالان اعتقاد داشتند که افت سکه در روز آرامش دلار، سیگنال مهمی برای بازیگران ارزی به همراه داشت. از نگاه آنها، افت ۱۰۰ هزار تومانی سکه بیانگر آن بود که معامله‌گران فلز گران‌بهای داخلی از رشد بیشتر قیمت دلار ناامید شده‌اند یا حداقل انتظار دارند که به زودی، تغییرات افزایشی قابل توجهی در بازار ارز رخ ندهد.

ارزش ذاتی سکه امامی روز یکشنبه در حدود ۱۱ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان بود که فاصله‌ای ۶/ ۳ درصدی با قیمت بازار آن روز داشت. از نگاه تحلیل‌گران، چنین حبابی نشان‌دهنده آن بود که سکه‌بازان نسبت به افزایش قیمت دلار امیدوار هستند. رشد اسکناس آمریکایی در روز دوشنبه رخ نداد تا سکه بازان با هیجان در موقعیت فروش قرار گیرند.

فشار فروش سکه‌بازان در روز دوشنبه موجب شد حباب این فلز گران‌بها نیز تا محدوده ۳ درصدی کاهش پیدا کند. البته برخی معامله‌گران نیز باور داشتند که افت قیمت سکه ارتباطی به انتظار معامله‌گران از آینده دلار نداشته است. این گروه اعتقاد داشتند که ادامه افت اونس طلا در شروع بازارهای جهانی روز دوشنبه موجب شد سکه‌بازان در موقعیت فروش قرار بگیرند. اونس طلا تا ساعت ۳ بعدازظهر دیروز تا محدوده هزار و ۷۶۰ دلار پایین رفت.

با وجود افت قیمت سکه در روز دوشنبه، برخی تحلیل‌گران باور داشتند که شکست محدوده ۱۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به راحتی میسر نخواهد بود. فلز گران‌بهای داخلی چند ماه است که توانسته خود را بالای محدوده یاد شده حفظ کند.

ارزش دلار در برابر سایر ارزها کاهش یافت. شاخص دلار در معاملات امروز با ۰.۱۳ درصد کاهش نسبت به روز گذشته، در سطح ۹۳.۹۳ واحد بسته شد.

کاهش ارزش جهانی قیمت دلار

قیمت دلار

همزمان با پیشرفت واکسیناسیون و افزایش شمار افراد واکسینه شده، میزان تلفات ناشی از کووید-۱۹ در جهان برای نخستین بار در یک سال قبل به کمتر از ۴۳۰۰ نفر در روز رسید که این روند در صورت ادامه یافتن می تواند انگیزه احتیاطی معامله گران را در بازار ارز کم کند و کفه معاملات را به نفع دارایی های پرریسک تر در مقابل دارایی های امن سنگین کند. یورو، پوند و یوان از جمله ارزهایی بوده اند که در روزهای اخیر وضعیت بهتری مقابل دلار پیدا کرده اند.

ین که در روزهای اخیر شرایط بسیار سختی مقابل دلار را تجربه کرده است احتمالا باز هم چاره ای جز عقب نشینی مقابل دلار ندارد چرا که وضعیت تورم و همچنین بازار کار ژاپن کاملا با چیزی که بانک مرکزی این کشور هدفگذاری کرده، فاصله گرفته است: طبق اعلام کابینه این کشور، متوسط نرخ تورم ژاپن در ۱۲ ماه منتهی به آگوست با ۰.۱ درصد کاهش نسبت به ماه قبل به منفی ۰.۴ رسید که این رقم، یکی از کمترین تورم های ثبت شده در این کشور طی هشت ماه اخیر بوده است.

افزایش احتمال توافق انگلیس و اتحادیه اروپا بر سر مساله ایرلند به تقویت ارزش یورو وپوند در برابر دلار انجامیده است. ایرلند شمالی تحت حاکمیت انگلیس و ایرلند جنوبی عضو اتحادیه اروپا است و دو طرف بر سر میزان تعرفه گمرکی و اعمال قوانین داخلی در نقاط مرزی اختلاف نظر دارند. اتحادیه اروپا با عقب نشینی از مواضع قبلی خود پیشنهاد داده است که نظام گمرکی و تعرفه ای جدید در مرز دو ایرلند تا ۸۰ درصد شامل مقررات مد نظر لندن باشد البته انگلیس هنوز با این پیشنهاد موافقت نکرده است.

یوان چین تحت تاثیر عملکرد نیرومند اقتصاد این کشور کماکان در جایگاه مستحکمی قرار دارد. آمارهای منتشرشده نشان می دهد نرخ تورم چین در ١٢ ماه منتهی به سپتامبر به مثبت ۰.۷ درصد رسیده است. این نرخ تورم که ۰.۱ درصد کمتر از  تورم ماه قبل و ۰.۲ درصد کمتر از نرخ پیش‌بینی شده توسط کارشناسان بوده، بیش از همه تحت تأثیر کاهش قیمت گوشت خوک قرار گرفته که تورم آن به منفی ۴۶.۹ درصد کاهش پیدا کرده است. این کمترین تورم ثبت شده ۶ ماه اخیر در چین بوده است.  

دلار در روزهای اخیر صعود قابل توجهی مقابل رقبا داشته و اکنون برخی از معامله گران در حال خارج کردن بخشی از سود خود هستند. با توجه به اینکه هم صندوق بین المللی پول و هم بانک جهانی از رشد خوب اقتصادی آمریکا در سال جاری و سال آینده خبر داده اند اسکناس سبز موقعیت مستحکمی خواهد داشت البته عملکرد اقتصادی بهتر چین، توجه معامله گران را به روی سرمایه گذاری بر روی یوان نیز جلب کرده و دلار کاملا از نرخ برابری بالای هفت یوانی سال قبل فاصله گرفته است.  

همزمان با افزایش تقاضا برای اوراق دلاری، بازدهی اوراق قرضه دو ساله خزانه داری آمریکا به بالاترین سطح ۱۸ ماه اخیر رسیده است. محبوب تر شدن اوراق دلاری بیش از همه به ضرر ین ژاپن تمام شده که همواره جزو امن ترین گزینه ها در بازار ارز بوده است. ین در سه هفته اخیر با وجود افزایش های مقطعی، حدود پنج درصد ارزش خود را در برابر دلار از دست داده است و نظرسنجی دویچه بانک نشان می دهد رالی صعودی اوراق دلاری ادامه خواهد داشت.  

گروهی از اقتصاددانان آمریکایی در نامه مشترکی هشدار دادند که تداوم روند کاهش اطمینان مصرف کنندگان به شرایط اقتصادی این کشور باعث خواهد شد تا رشد اقتصادی به دلیل کاهش سرمایه های ورودی جدید کاهش قابل توجهی پیدا کند. در بازار ارز معامله گران کماکان امیدوارند دولت و کنگره بر سر افزایش سقف بدهی دولت به توافق برسند تا از تعطیلی دولت جلوگیری شود. نگرانی از بدهی های دولت در ماه های اخیر در بین فعالان اقتصادی آمریکا بالا گرفته است.  

بانک جهانی در گزارش جدید خود از چشم انداز اقتصادی کشورهای جهان اعلام کرد که همه گیری کرونا کماکان اصلی ترین ریسک مشترک بر سر راه اقتصاد جهانی است و در نتیجه شیوع سویه های جدید انتظار می رود رشد اقتصادی جهان کمتر از چیزی باشد که پیشتر تصور می شد. در این بین، رشد اقتصادی چین در سال آینده به ۵.۴ درصد خواهد رسید که نسبت به رشد ۸.۵ درصدی پیش بینی شده امسال آن یک کاهش محسوس است. اقتصاد چین سال قبل را با رشد ۲.۳ درصدی به پایان برده بود.  

ارزهای اروپایی در هفته های اخیر تا حد زیادی برابر دلار عقب نشسته اند که یکی از دلایل اصلی آن، رشد اقتصادی بیشتر آمریکا در ماه های قبل و همچنین انتظار رشد اقتصادی بیشتر برای این کشور تا سال آینده به نسبت کشورهای اروپایی بوده است. در بین ارزهای مهم اروپایی، یورو عملکرد بدتری را نسبت به سایر سایرین مقابل اسکناس سبز داشته و نرخ برابری آن به طور معناداری از محدوده ۱.۲ دلاری که اواخر سال قبل ثبت شد، فاصله گرفته است.  

کسری حساب تجاری آمریکا کماکان رو به افزایش است و این مسئله فشار را روی دلار بیشتر می کند. در ماه آگوست واردات آمریکا ۲۸۷ میلیارد دلار بوده که این رقم ۷۳.۳ میلیارد دلار بیشتر از صادرات بوده است. در مقایسه با ماه قبل، صادرات آمریکا ۰.۵ درصد و واردات این کشور ۱.۴ درصد بیشتر شده اند. کماکان بیشترین کسری حساب تجاری مربوط به تجارت با چین ( ۲۸.۱ میلیارد دلار) بوده است و پس از چین، کانادا ۵.۱ میلیارد دلار بیشتر از وارداتش از آمریکا، به این کشور صادرات داشته است.

تاکنون بیش از ۲۴۱ میلیون و ۷۱۸ هزار و ۸۵۴ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین چهار میلیون و ۹۱۷ هزار و ۴۹۸ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۷۴۴ هزار و ۶۸۸ نفر، برزیل با ۶۰۳ هزار و ۳۲۴ نفر، هند با ۴۵۲ هزار و ۴۸۵ نفر، مکزیک با ۲۸۴ هزار و ۳۸۱ نفر و روسیه با ۲۲۴ هزار و ۳۱۰ نفر بوده است.

ارسال نظر: